Af - 13/06-16 10:26

19-årige Victoria viser sin krop frem: - I skal ikke dømme mig på mine ar19-årige Victoria viser sin krop frem: - I skal ikke dømme mig på mine ar

Victorias krop er arret efter mange år med selvskade. Nu lægger hun den på Facebook, og det gør hende stærkere.

Bildstrecke im Grossformat »

19-årige Victoria Amalie Wolsing fra Ishøj har lagt et billede op af sig selv i undertøj på sin Facebook.

Opslaget har fået mere end 3.300 delinger på få dage.

Hendes krop er dækket af ar efter mange års selvskade. Det kommenterer folk på gaden.

- Så sent som i weekenden gik jeg på gaden i en kortærmet bluse. Tre drenge vender sig mod mig og begynder at kalde mig "cuttersvin", skriver Victoria til billedet på Facebook.

Den 19-årige pige bor lige nu på et socialpsykiatrisk bosted i Skibby, og hun kæmper med selvskade.

Sang-babe indrømmer: Så mange stoffer tog jeg dagligt
Sang-babe indrømmer: Så mange stoffer tog jeg dagligt

- Folk ved ikke, hvilken smerte, jeg går igennem. Det er usynligt for dem. Derfor skal de ikke dømme mig på mine ar. Det har været den måde, jeg kunne komme igennem livet på, siger hun til metroxpress.

Victoria har skadet sig selv, når hun har været rigtig ked af det. Og hun har gjort det siden, at hun var 14 år gammel. Derfor er hendes krop dækket af ar fra blandt andet cutting. Hun føler sig ikke tryg ved, at det er blevet sommer, for hun har ikke lyst til at modtage tilråb og stirrende blikke for sine ar.

- Jeg bliver ked af det, når folk råber. Så kan jeg finde på at skade mig selv igen, fordi det gør så ondt indeni siger hun.

Men Victoria har nu valgt at tage kampen op og bryde tavsheden og tabuet om selvskade. Derfor lagde hun billedet på Facebook. Og der er blevet delt, liket og kommenteret tusindvis af gange. Der er mange positive reaktioner i kommentarfeltet.


- Jeg tør ikke gå på gaden i kortærmede bluser. Jeg tør faktisk ikke gå på stranden eller andre steder, hvor jeg risikerer, at andre kan se mine ar. Sommeren er faktisk en forfærdelig årstid for mit vedkommende. Jeg er så bange for, at jeg hele sommeren skal gå rundt med langærmede bluser og svede, fordi jeg frygter at folk vil kigge skævt på mig og kommentere nedladende, skriver hun til sit billede på Facebook.

Sundhedsordførere vil have hjælp til cuttere
Sundhedsordførere vil have hjælp til cuttere

Facebook-statussen har haft stor betydning for Victoria, selvom det var grænseoverskridende at lægge det op:

- Det har sat mange positive tanker i gang. Så nu tør jeg måske godt gå med bare arme i løbet af sommeren. Også selvom jeg ikke føler mig helt tryg ved det.

Den 19-årige vil gerne skrive en bog for at bryde tabuet. Lige nu bruger hun dog energien på at tage et kørekort og være ungeambassadør i landskampagnen 'En af os,' der vil bryde tabuet om psykisk sygdom.

LÆS OGSÅ: Forening: Selvskade er blevet moderne blandt unge

LÆS OGSÅ: Skræmmende fænomen blandt unge: skader sig selv på nettet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx