24/10-17 20:48

Radikal kandidat: Stem på andre end Anna Mee AllerslevRadikal kandidat: Stem på andre end Anna Mee Allerslev

Randi Hjortholm, kandidat for De Radikale, har ingen tillid til sit partis spidskandidat i København.

storybild

Randi Hjortholm, opstillet for De Radikale, opfordrer vælgere til at stemme på andre end Anna Mee Allerslev. Free/De Radikale

København. Randi Hjortholm gik fredag som den første fra De Radikale i København ud sagde, at hun ikke støttede partiets spidskandidat ved kommunalvalget i København, Anna Mee Allerslev.

Det skete efter flere ugers historier om, at Anna Mee Allerslev uden beregning havde benyttet rådhussalen på Københavns Rådhus til sin bryllupsreception.

Tirsdag aften meldte formanden, Bo Nissen Knudsen, så, at han trak sig på grund af, hvad han beskriver som "talløse løgne og intriger" fra Anna Mee Allerslevs side.

Da Randi Hjortholm fredag tog afstand fra Anna Mee Allerslev stod hun dog i offentligheden alene med kritikken.

- Det er kun i medierne, jeg har stået alene. Jeg har ikke på noget tidspunkt følt mig alene med min udmelding.

- Men det handler mere om, at folk har en politisk karriere, som de har brugt år på at opbygge, som de sætter på spil.

- Jeg er ny kandidat og kan bare gå tilbage til mit job. Bo sætter meget mere på spil, og derfor har jeg enorm respekt for hans udmelding, siger Randi Hjortholm.

Oven på Bo Nissen Knudsens udmelding har De Radikale i København udsendt en pressemeddelelse, hvor de skriver, at de "ikke kan genkende det billede", som den nu tidligere formand tegner.

Samtidig udtrykker meddelelsen støtte til Anna Mee Allerslev.

- Partiets pressemeddelelse er jeg helt uenig i. Der har ikke været støtte til Anna i meget langt tid. Hverken fra kandidater eller lokalforeninger.

- At partiet indirekte skriver, at Bo lyver, der kan jeg bare sige, at det gør han ikke. Jeg kan meget, meget let genkende meget af det, Bo skriver, siger Randi Hjortholm.

Problemerne med Anna Mee Allerslev er ifølge Randi Hjortholm, at spidskandidaten "hele tiden bondefanger en", mangler respekt for det frivillige arbejde, aldrig siger tak og "misbruger folk".

På trods af, at Randi Hjortholm altså er dybt uenig i valget af spidskandidat samt den nye bestyrelses holdning til kandidaten, stiller hun fortsat op til kommunalvalget for De Radikale.

- Det er vigtigt at adskille spidskandidaten fra partiet. Jeg føler mig 100 procent tryg ved at være opstillet for De Radikale. I morgen skal jeg ud og fortælle om radikal politik, og den har jeg fuldkommen tillid til.

- Det, der bare er vigtigt ved dette her valg, er, at folk stemmer personligt. Og ikke stemmer på Anna Mee. Vi er sideopstillet i partiet. Så får hun ingen personlige stemmer, så kommer hun ikke ind, siger Randi Hjortholm.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Patrick Nielsen om boksebrag mod...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx