15/09-14 10:51

LA: Dansk integrationspolitik er slået fejlLA: Dansk integrationspolitik er slået fejl

Indvandrere skal kunne forsørge sig selv i fem år for at komme hertil, mener Liberal Alliances partiformand.

storybild

(Billede: Polfoto)

Skiftende regeringers integrationsindsats er dumpet.

Sådan lyder det fra Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, efter at en ny analyse i ugebrevet Mandag Morgen viser, at indvandrere fra ikke-vestlige lande i dag koster samfundet to milliarder kroner mere, end tilfældet var i 2010.

Siden finanskrisens start i 2008 er antallet af indvandrere fra ikke-vestlige lande, som modtager forsørgelse, vokset med 35 procent.

Professor: Utrolig dårlig ide at dømme 12-årige
Professor: Utrolig dårlig ide at dømme 12-årige

Sidste år nåede antallet knap 100.000 fuldtidspersoner, og udviklingen står i kontrast til regeringens målsætning om, at 10.000 flere indvandrere og efterkommere skal i arbejde i 2020.

- Det er en kæmpe udfordring for samfundsøkonomien, og det viser, at integrationsindsatsen under skiftende regeringer har slået fejl, fordi for mange flygtninge er kommet hertil, og fordi ressourcekrævende integrationsprojekter ikke har formået at få folk i arbejde, siger Samuelsen.

- Når det gælder indvandrere, så skal vi stille krav om, at de skal forsørge sig selv i fem år for at komme hertil. Altså lukkede kasser.

Blå blok vil sænke den kriminelle lavalder
Blå blok vil sænke den kriminelle lavalder

- Og hvad angår flygtninge, så må vi erkende, at de nuværende regler har resulteret i, at folk flygter på tværs af jordkloden for at få hjælp. Det skal vi dæmme op for ved i stedet at hjælpe flygtninge i nærområderne. Det kræver, at vi kæmper for at få ændret konventionerne, siger Liberal Alliances leder.

LA vil legalisere hårde stoffer til eget forbrug
LA vil legalisere hårde stoffer til eget forbrug

Liberal Alliance vil desuden spare penge på "nytteløse integrationsprojekter" og i stedet bruge pengene på lavere skatter og afgifter til erhvervslivet og mulighed for midlertidig indslusningsløn.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Kæmp eller tilslut dig': Danske...
bt.dk
Se billedet: Prins Nikolai er på...
bt.dk
Ny forskning: Derfor må du IKKE sove...
bt.dk
Advarsel, voldsomme billeder: Jørn...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx