Af - 02/11-16 07:34; Opdateret: 02/11-16 16:31

Børn misbrugt på hemmeligt loftsrum på asylcenterBørn misbrugt på hemmeligt loftsrum på asylcenter

Langeland Kommune - der driver 11 asylcentre flere steder i landet - har tilbageholdt oplysninger om en hidtil ukendt sexsag mellem asylbørn i endnu et af kommunens asylcentre.

storybild

Her ses et billede af børnecenter Tullebølle på Langeland, som er blevet lukket efter mistanke om seksuelt misbrug begået af to tidligere ansatte. Nu er der så dukket en ny sex-sag på et asylcenter, Præstekærgaard ved Faabog på Fyn, der ligeledes drives af Langeland Kommune. (Billede: Scanpix/Lasse Hansen)

Langeland Kommune - der driver 11 asylcentre flere steder i landet - har tilbageholdt oplysninger om en hidtil ukendt sexsag mellem asylbørn i endnu et af kommunens asylcentre - Præstekærgaard ved Faaborg.

Her ses et billede af Præstekærgaard ved Faaborg på Fyn. Centeret drives af Langeland Kommune.

Her har ældre børn angiveligt misbrugt mindre børn i et særligt indrettet rum på loftet. Men hverken den politiske ledelse eller offentligheden har fået kendskab til sagen, beretter Radio24syv.

Medie: Video viser ansats samleje med dreng på asylcenter
Medie: Video viser ansats samleje med dreng på asylcenter

Helle Kortsen, leder af Præstekærgaard, orienterede den 28. januar 2016 lederne af de øvrige asylcentre, kommunen driver, om sagen. Det skete ifølge Radio24syvs oplysninger i begyndelsen af et møde i lederkredsen, hvor 10-12 ledere fra kommunens asylcentre og repræsentanter fra Langeland Kommune deltog. Mødet fandt sted under deltagelse af asylchef Ulrik Pihl og foregik på hans kontor i Humble på Langeland.

- Der var blevet fundet et loftrum på Præstekærgaard, hvor der havde været mere end doktorlege. Rummet skulle være blevet spærret af. Mistanken gik på, at de ældre børn havde udnyttet de yngste seksuelt, fortæller en kilde fra Langeland Kommune, som taler på betingelse af anonymitet, til Radio24syv.

Anmeldelse: Ansat havde oralsex og samleje med asylbørn
Anmeldelse: Ansat havde oralsex og samleje med asylbørn

Også Kent Nielsen, dengang leder af asylteltlejren i Næstved - der ligeledes blev drevet af Langeland Kommune - bekræfter oplysningerne.

- Det er korrekt, at centerlederen orienterede os om, at der på Præstekærgaard havde været en sag om seksuelle overgreb, begået mod drenge. Det blev oplyst, at der var fundet et slags rum på loftet, hvor overgrebene var foregået, og vi fik at vide, at det rum nu var spærret af. Vi drøftede kort sagen og jeg sagde, at det var vigtigt, at der blev gjort notater om sagen, at ting blev skrevet ned og dokumenteret og sendt videre i systemet. Udlændingestyrelsen skulle selvfølgelig orienteres om det. Asylchef Ulrik Pihl var også til stede. Han sagde, at diskussionen ikke skulle foregå i den kreds, men han lovede, at ledelsen ville tage affære. Jeg hørte ikke siden mere til sagen, siger den daværende lejrchef til Radio24syv.

Medie: Kommunale chefer kendte til sexsag fra Tullebølle
Medie: Kommunale chefer kendte til sexsag fra Tullebølle

Radio24syv rettede allerede den 24. oktober 2016 henvendelse til centerleder på Præstekærgaard Helle Kortsen, der her nægtede at have hørt om sagen. Konfronteret med, at andre personer bekræfter sagen, erkender hun dog tre dage senere over telefon at have talt usandt og beklager forløbet:

- Det var en fejl, og det var dumt, siger Helle Kortsen til Radio24syv.

Heller ikke borgmester Bjarne Nielsen (V) blev orienteret om sagen før i fredags og det alene på baggrund af Radio24syvs henvendelse.

Minister: Langelands Kommune har ikke handlet som de burde
Minister: Langelands Kommune har ikke handlet som de burde

Allerede i august søgte Radio24syv om aktindsigt i indberetninger og sager fra Langeland Kommune omhandlende seksuelle krænkelser eller mistanke om dette.

Men den 13. september anfører kommunens jurist efter et møde med asylchef Ulrik Pihl og daværende asyldirektør Sisi Eibye, at 'i forhold til indberetninger om seksuelle krænkelser kan vi ikke give aktindsigt, da der ikke foreligger indberetninger om disse forhold.'


LÆS OGSÅ: Borgmester: Vi har mistet tilliden til asyldirektøren

LÆS OGSÅ: Langeland Kommune fyrer asyldirektør efter Tullebølle-sag

LÆS OGSÅ: Langeland Kommune fyrer asyldirektør

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Løkke i ny dobbeltrolle: Erhvervsfond...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx