Af - 17/09-15 13:47; Opdateret: 24/09-15 13:32

Syriske Amer: - Ensomheden i Danmark kan drive dig til selvmordSyriske Amer: - Ensomheden i Danmark kan drive dig til selvmord

Syriske Amer Bero har overvundet både krig og tristhed i jagten på en meningsfyldt tilværelse.

storybild

25-årige Amer Biro flygtede for godt et år siden sammen med sin mor fra krigen i Syrien. Moren bor nu i Sverige, og resten af hans familie er stadigvæk i hjemlandet. Hver dag frygter han for deres liv. (Privatfoto)

- Skal jeg tage tilbage til krigen i Syrien, tage livet af mig selv eller fortsætte mit liv i ensomhed.

Sådan tænkte 25-årige Amer Biro, da han for blot et halvt år siden befandt sig på et flygtningecenter i en lille nordjysk landsby langt fra sine venner og familie. Ensomheden var så overvældende, at han var lige ved at give op.

Nu lever den unge mand et helt andet liv. Godt et år efter sin ankomst til Danmark har han opnået opholdstilladelse, og er på egen hånd flyttet til København.

- Det handler om at have et mål. Uden det kommer man ingen vegne. Man skal finde ud af, hvad man vil, og så skal man forfølge det, siger han til metroxpress på næsten perfekt dansk.

Jeg vil bare gerne arbejde og lære dansk
Jeg vil bare gerne arbejde og lære dansk

- Jeg starter på HF til sommer, og bagefter vil jeg gerne læse til ingeniør. Tilbage i Damaskus havde jeg en computerforretning, og det fag interesserer mig, siger Amer Biro.

En af hans store overraskelser ved Danmark er, hvor meget man er overladt til sig selv, og hans råd til andre i samme situation, er, at skynde sig at lære sproget.

- Jeg har selv skullet søge praktik for at få noget at lave, og jeg fandt selv arbejde i en 7-eleven-butik, hvor jeg var i tre måneder indtil jeg startede i sprogskole. Jeg har været meget heldig at finde gode venner gennem arbejdet, og nu bor jeg til leje i Tingbjerg, siger han.

Syrisk præsident: Hyklerisk Europa tuder over flygtningestrømmen
Syrisk præsident: Hyklerisk Europa tuder over flygtningestrømmen

Amer Biro har opbygget sit netværk i Danmark gennem organisationen ‘Venligboerne’, som har adskillige grupper på Facebook med i alt over 100.000 medlemmer.

Hvis du vil gøre en forskel for flygtninge i Danmark, så gå ind på vores Facebook-gruppe ‘Hjælp en Flygtning’ hvor du kan blive klogere på, hvordan man gør, og hvilke behov de har.

Amer Bero har overvundet både krig og tristhed i jagten på en meningsfyldt tilværelse.

Posted by Hjælp En Flygtning on Thursday, September 17, 2015


LÆS OGSÅ: Svækkede flygtninge er strandet ved porten til EU

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx