Af - 27/08-15 12:07

Forsker: B-mennesker diskrimineres i skolenForsker: B-mennesker diskrimineres i skolen

Forfatter og ph.d. Camilla Kring mener, at vi som samfund må tilpasse os mere mod B-menneskerne.

Bildstrecke im Grossformat »

ZzZzzZZzzz... Nogle sover bare lidt længere op ad formiddagen end andre, men hvorfor er samfundet indrettet, så det kun tilgodeser A-mennesker? Det spørgsmål stiller Camilla Kring, der er stifter af foreningen B-samfundet.

Hun mener, at særligt folkeskolen og ungdomsuddannelserne skal gøre mere for at indrette undervisningen til B-mennesker.

- Skolen diskriminerer B-mennesker. Vi burde tilpasse skolen til børn og teenagere i stedet for at hænge fast i strukturer, der stammer helt tilbage fra bondesamfundet.

9-årig mobbet for manglende arm: Nu glæder han sig til at komme i skole
9-årig mobbet for manglende arm: Nu glæder han sig til at komme i skole

Camilla Kring mener, at børn burde sove, til de vågner, og at en det ville være passende at rykke mødetiden til 9.00 i folkeskolen og 10.00 på ungdomsuddannelserne.

Nogle vil nok mene, at teenagerne bare er dovne, og at de bare må anstrenge sig mere for at stå tidligt op - men det er Camilla Kring ikke enig i.

- Uanset om du er genetisk A- eller B-menneske, så bliver en stor hovedpart af befolkningen B-mennesker i teenageårene. Det føles for dem naturligt at gå senere i seng og stå senere op.

Og at lade teenagere sove længere giver ifølge Camilla Kring, der har forsket i balancen mellem arbejdsliv og privatliv, gevinst i sidst ende.

- Senere mødetid giver mere søvn til eleverne, dermed er de mere produktive og får bedre karakterer.

TV: Sej menneskelignende robot rykker ind på dansk skole
TV: Sej menneskelignende robot rykker ind på dansk skole

Hos Sammenslutningen af Danske Gymnasieelever er man positiv overfor Camillas Krings pointer, men forkvinde Veronika Schultz er ikke sikker på, at det ville kunne fungere i praksis.

- Det er vigtigt at kigge på, hvornår på dagen eleverne føler, at de får mest ud af undervisningen. Men samtidigt skal vi også huske, at det kræver en større ændring i hele samfundet, da gymnasiet jo er forberedende til arbejdslivet, hvor mødetiden ofte er 8-16, lyder det fra Veronika Schultz.

LÆS OGSÅ: TV: Er der gået Randers i Bog & Idé?

LÆS OGSÅ: Se hvad der sker, når teenagere får et leksikon i hånden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx