Af Ritzau - 23/11-16 13:36; Opdateret: 23/11-16 14:40

Politiet anholder otte i stor sag om indbrud og hæleriPolitiet anholder otte i stor sag om indbrud og hæleri

Det er primært dyre designermøbler og -lamper, som er blevet stjålet og videresolgt i stort omfang.

storybild

Politiets Taskforce Indbrud har anholdt otte personer som følge af en længerevarende efterforskning af to personer, som nu er sigtet for groft hæleri. (Billede: Free/Colourbox)

I en stor og koordineret politiaktion har politiets enhed til bekæmpelse af organiseret indbrudskriminalitet anholdt otte personer forskellige steder i landet.

Nogle af de anholdte er tidligere dømt for noget lignende, og nogle af dem har tilknytning til rockermiljøet.

To af dem sigtes for hæleri ved at købe dyre designermøbler og -lamper af indbrudstyve og sælge dem videre - blandt andet via en internetforretning med speciale i køb og salg af blandt andet netop designermøbler.

Ifølge Bent Isager-Nielsen har de to mænd vidst, at der var tale om stjålne varer.

- Det er vores opfattelse, at mændene via annoncering på nettet har købt og solgt brugte møbler og lamper fra og til almindelige mennesker, men at de også bevidst og forsætligt har aftaget tyvekoster med henblik på videresalg, siger han.

Bent Isager-Nielsen er tilfreds med, at det er lykkedes at anholde de to mænd, som er fra Sønderjylland, og som politiet har haft i kikkerten i måneder.

- Hæleri er en forudsætning for meget af det indbrudskriminalitet, der foregår. Der er jo ikke mange, der stjæler alene til eget forbrug. Så derfor er hæleri en meget vigtig kriminalitetsform at ramme, siger han.

De øvrige seks anholdte sigtes for at begå indbrud i byer i hele landet - herunder i Nordsjælland, Østjylland, Syd- og Sønderjylland, Sydsjælland og på Fyn.

Anholdelserne er sket på baggrund af flere måneders omfattende efterforskning af de to personer, der mistænkes for hæleri. De to mænd vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag i Retten i Lyngby.

Politiet forventer, at den kommende tids efterforskning vil føre til yderligere anholdelser og sigtelser samt opklaring af flere indbrud og hæleriforhold.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx