Af Lars Dinesen - 25/12-15 08:29

Husk dette på forskudsopgørelsenHusk dette på forskudsopgørelsen

Selv om de fleste fradrag påføres din forskudsopgørelse, er der stadig en række områder, du selv skal huske

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Borberg Thomas)

Årets sidste dag er også sidste chance for at ændre i din forskudsopgørelse.

I dag sker de fleste fradrag automatisk via skattesystemet, men der er en række fradragsmuligheder, man selv skal huske at få med.

- Folk er gode til at huske håndværkerfradraget, fordi det har fået meget medieomtale, men typisk glemmer mange at trække rejsedage fra, som de har haft i forbindelse med deres arbejde, siger Christian Bækmark, der er revisor med speciale i skatteret hos Privat Revisor i Aarhus.

Hvis dit arbejde kræver, at du overnatter væk fra hjemmet, og din arbejdsgiver ikke betaler for kost, men betaler for logi, kan du trække 471 kroner fra i diæter om dagen.

Mange klager over Skats inddrivelse af gæld
Mange klager over Skats inddrivelse af gæld

Betaler arbejdsgiver heller ikke for logi, kan man trække yderligere 202 kroner fra per dag.

Er man så heldig, at chefen betaler det hele, har man stadig et fradrag på 118 kroner dagligt til småfornødenheder.

- Har man 100 rejsedage om året, bliver det til et fradrag på 11.800 kroner i småfornødenheder. Det er en ting, vi ofte retter hos klienter, der rejser meget, siger Christian Bækmark.

Historisk set har december altid været måneden, hvor man havde travlt i pensionsverdenen, når folk ville indbetale til pensionen for at slippe billigere i skat.

Sådan er det ikke mere.

Det skyldes, at man har indført begrænsninger på fradrag for diverse pensioner, samt at mange i dag har en pension gennem arbejdsgiveren.

- Det kan stadig betale sig at indbetale til en ratepension eller en ophørende livrente. Gør man det, skal man dog først undersøge, hvor meget arbejdsgiveren allerede har indbetalt i år, da det naturligvis trækkes fra fradraget, siger Christian Juhl, der er produktchef hos Alm. Brand Liv og Pension, til Ritzau Fokus.

Ligger man på grænsen til at betale topskat, kan man stadig betale ekstra til pensionen og derved komme under grænsen, forklarer Christian Juhl.

Mange er bekymret for et skattesmæk, hvis de i løbet af 2015 har tjent væsentligt mere, end de skrev på forskudsopgørelsen for 2015.

Det er der ingen grund til, da skattefælden stort set kun rammer dig, hvis du har ramt loftet for topskat med dit nye arbejde.

Selskaber betaler to milliarder kroner mere i skat
Selskaber betaler to milliarder kroner mere i skat

- Hvis man ved, at man skylder Skat penge, er det et godt tidspunkt at lave en indbetaling - også selv om man ikke kender det eksakte beløb. Betaler man nu, kan man slippe for nogle renteomkostninger, der løber på gælden i det nye år, siger Christian Bækmark.

Dette er især relevant for selvstændige og ejendomsudlejere, som har haft et bedre 2015 end ventet.

Skat: Fejl i over én million forskudsopgørelser
Skat: Fejl i over én million forskudsopgørelser

Flere råd til forskudsopgørelsen:

- Du kan trække håndværkerregningen fra takket være boligjobordningen, men husk at det kun gælder arbejdstimerne - ikke materialerne

- Har man lånt penge ud til personer, man ikke er i familie med i såkaldte lige slægtslinjer (forældre, bedsteforældre og børn), og som personen ikke kan betale tilbage, kan man også trække det fra på forskudsopgørelsen

- Foretager man investeringer med henblik på indtjening eller spekulation, skal man betale skat af overskuddet. Omvendt kan man trække det fra, hvis investeringen skulle ende i et minus

LÆS OGSÅ: Undgå skattesmæk: Nu kan du tjekke din skat

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx