Af - 19/12-15 15:07

Reza fik stjålet sin telefon i Aarhus - nu er den dukket op i JordanReza fik stjålet sin telefon i Aarhus - nu er den dukket op i Jordan

Reza Karimi fik sidste år stjålet sin telefon i Aarhus, men forleden fik han pludselig en facebookbesked fra en studerende i Jordan, der gerne ville have ham til at låse hans telefon op.

Bildstrecke im Grossformat »

Den 34-årige studievejleder Reza Karimi fik i starten af året stjålet sin mobiltelefon fra sin jakkelomme på Strøget i Aarhus.

Derfor blev han også meget overrasket, da han forleden modtog en facebookbesked fra en ung mand i Jordan, der hævdede at have hans telefon.

- Jeg har købt din iPhone. Jeg har brug for din email for at åbne den. Kan du fjerne din iPhone 5s fra din konto. Kan du, please?, skriver han i beskeden.

Manden viste sig at være en 23-årig saudiarabisk udvekslingsstudent i Jordan, der læser til ingeniør. Ved siden af studierne reparerer og låser han mobiltelefoner op, som han derefter sælger. Han hævder at have købt Rezas iPhone for 250 dollar.

Narkopåvirket indbrudstyv faldt i søvn under flugten
Narkopåvirket indbrudstyv faldt i søvn under flugten

Og på en eller anden måde har han nu fundet frem til Rezas facebookprofil – og sendt ham en venneanmodning.

- Måske tænker han ikke, at den er stjålet, men hvorfor sender man en venneanmodning til én, som man lige har fortalt, at man har hans stjålne telefon?, siger Reza Karima, der dog godt kan se det komiske i situationen.

Trods venneanmodningen har manden dog indtil videre ikke lyst til at levere mobilen tilbage. Han har heller ikke taget imod Rezas tilbud om at låse telefonen op for 150 dollar.

Reza Karimi har overvejet, om han bare skulle opgive og slette sine oplysninger, blandt andet fordi, der er private billeder på hans telefon.

- Men det er en principsag. Det skal ikke kunne betale sig at stjæle, siger han.

Har jeg en god Facebook ven, der tilfældigvis skulle befinde sig i Jordan som kan hente min stjålent telefon, som jeg...

Opslået af Reza Karimi på 15. december 2015

Sverige brækker sig af grin over dieseltyv, der sugede af det forkerte hul
Sverige brækker sig af grin over dieseltyv, der sugede af det forkerte hul

Se billedet: Politiet efterlyser kunsttyve, som stjal million-værk
Se billedet: Politiet efterlyser kunsttyve, som stjal million-værk

Gør din iPhone hurtigere med et simpelt trick
Gør din iPhone hurtigere med et simpelt trick

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Uhyggeligt gidseldrama i Frankrig: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx