10/05-15 14:41

S: Valget tæller - målinger går op og nedS: Valget tæller - målinger går op og ned

Socialdemokraterne ser på valgresultatet, ikke meningsmålinger, siger politisk ordfører, Maja Panduro.

storybild

(Billede: Polfoto)

Socialdemokraterne lader sig ikke kyse, fordi blå blok får 96 mandater mod 79 til rød blok i Voxmeters meningsmåling for Ritzaus Bureau. Det siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro.

Voxmeters måling følger efter en Gallup-måling fredag i Berlingske, der gav 94 mandater til blå blok og 81 til rød.

Støjberg: Venstre har brug for Løkke, Gade og Jensen
Støjberg: Venstre har brug for Løkke, Gade og Jensen

- Målingerne går op og ned. Det er selvfølgelig rarest, når de går op, men ingen af dem er gode nok. Det er vigtigst, at vi også har Helle Thorning-Schmidt i spidsen for Danmark efter næste valg, siger Maja Panduro.

- En leder, der kan holde hovedet koldt også i en svær situation. Når vi når frem til valgdagen, så har vi den meningsmåling, der rigtig tæller.

Maja Panduro frygter ikke, at den socialdemokratiske fremgang siden Thornings nytårstale nu er stoppet efter partiets meget dyre reklamekampagne med ros til regeringens resultater.

Støjberg: Venstre vil vinde ved at tale politik
Støjberg: Venstre vil vinde ved at tale politik

- Siden vi fik betroet ansvaret for Danmark, har vi knoklet hver eneste dag for, at der er arbejde at få, styr på økonomien, og at vi også fremover kan have en velfærd, hvor vi kan tage os af hinanden, siger Maja Panduro.

Socialdemokraterne søger et svar fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, om, hvor han vil beskære velfærden. Hun afviser, at Socialdemokraterne skyder sig i foden med den kritiserede annoncekampagne "Skal du betale Løkkes regninger?".

- Jeg er meget uenig i, at kampagnen er amerikaniseret. Det er jo Lars Løkke Rasmussen, som gerne vil være statsminister, siger Maja Panduro.

Blå blok øger føring i ny måling
Blå blok øger føring i ny måling

De Radikales leder, økonomiminister, Morten Østergaard, vil ikke kommentere Voxmeters måling, hvor De Radikale kun får 11 mandater. Dermed står partiet til at miste seks af 17 mandater fra folketingsvalget i 2011.

- Jeg kommenterer ikke meningsmålinger, siger Morten Østergaard.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kunde spurgte efter krydderier i jysk...
bt.dk
Vestager uddeler milliardbøder for...
bt.dk
Bendtners store kærlighed på...
bt.dk
Michael Dyrby: Jeg kan ikke slippe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx