Af - 03/10-14 13:23; Opdateret: 03/10-14 15:46

Fremrykker beskatning af pension: Giver 15 milliarder i statskassenFremrykker beskatning af pension: Giver 15 milliarder i statskassen

Regeringens pensionsgreb skal holde underskud på afstand. Forslaget ventes ifølge cheføkonom Steen Bocian i Danske Bank at give cirka 15 milliarder kroner.

storybild

(Billede: Dresling Jens)

Regeringen vil fremrykke beskatningen af milliarder af pensionskroner i den store pengetank Lønmodtagernes Dyrtidsfond.

Regeringens økonomisk kunstgreb med at fremrykke beskatningen af LD-pensionen med en dertil hørende skatterabat og en forlængelse af tilbuddet om ligeledes en skatterabat på kapitalpensioner skal holde et truende underskud på de offentlige finanser væk næste år.

Pensionsselskab vil bygge ‘studentertårn’
Pensionsselskab vil bygge ‘studentertårn’

- Forslaget forventes at give op mod 15 milliarder kronet i statskassen i 2015. Forslaget skal ses i lyset af, at dansk økonomi forventes at have et offentligt underskud på tre procent af BNP næste år, hvilket er det maksimalt tilladte inden for EU.

- Ved dette kunstgreb bliver der en større økonomisk buffer, som kan blive relevant, hvis økonomien i øvrigt skuffe, siger Steen Bocian - cheføkonom i Danske Bank i en kommentar.

Han er verdens ældste: Gik på pension før månelandingen
Han er verdens ældste: Gik på pension før månelandingen

Regeringen har indgået forlig med Enhedslisten og SF om at fremrykke beskatning af den såkaldte LD-opsparing mod at få en skatterabat samt at forlænge fristen for skatterabat på kapitalpensioner til at gælde 2015 med.

- Dermed lader man LD omfatte af de samme regler som de øvrige kapitalpensioner, hvilket kan give god mening.

Han fejrer sin 101-års fødselsdag... på arbejdet
Han fejrer sin 101-års fødselsdag... på arbejdet

- Når det er sagt, så er det vigtigt at understrege, at forslaget alene medfører en fremrykning af skatteindtægterne, der kommer samlet set færre skatteindtægter over årene, da der jo gives en lille skatterabat for at sikre, at LD-opsparerne betaler skatten nu frem for i fremtiden, siger Steen Bocian.

Med andre ord, tager regeringen fat på at høste indtægter til statskassen næste år, der først skulle have været høstet længere ud i fremtiden.

LÆS OGSÅ: Populær chef gik på pension: Sådan burde ALLE blive fejret

LÆS OGSÅ: Cykelstjerne gik på pension med ukendt dopingstraf

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kongehuset uddyber problemer før...
bt.dk
Godt nyt for tusindvis af danskere:...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx