Af - 31/08-16 06:27

Derfor skal du ikke dele håndklæde med din kæresteDerfor skal du ikke dele håndklæde med din kæreste

Vandvorter, herpes og forkølelse. Hvis din kæreste er syg, er der mange bakterier, som kan overføres, hvis du bruger kærestens håndklæde.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvor ofte skifter du håndklæde? Klik her og få svaret på, hvor ofte det bør gøres.

Mange samler på håndklæder i samme farve, og sådan kan det være svært at skelne mellem, hvilket håndklæde der er dit og din kærestes.

Men det er der faktisk en god grund til at holde styr på. Det er nemlig langt fra risikofrit at tørre kroppen i det håndklæde, som din kæreste bruger. I hvert fald hvis en af jer har en infektion eller er syg.

Det forklarer både ledende overlæge, Lars Østergaard på infektionsmedicinsk afdelingen på Aarhus Universitet og Thomas Benfield, professor på infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital.

Efter burkini-forbud: Nu vil folk forbyde fede mænd i badetøj
Efter burkini-forbud: Nu vil folk forbyde fede mænd i badetøj

- Selvfølgelig kan man da blive smittet med ting og sager gennem et fælles håndklæde, siger Lars Østergaard til metroxpress, og tilføjer:

- Hvis din partner eksempelvis har herpes, kan man ikke udelukke, at man ikke bliver smittet med det, siger Lars Østergaard.

Selvom de fleste forbinder herpes med en virus, der sætter sig ved læberne, så kan virussen smitte og bryde ud alle de steder på kroppen, hvor der er slimhinder.

5 grunde til at du skal bade i KOLDT vand
5 grunde til at du skal bade i KOLDT vand

Også såkaldte vandvorter kan smitte gennem et fælles håndklæde. Vandvorter kaldes også "Mollusker" og består af små knopper på huden forårsaget af en virusinfektion i hudens yderste lag. Men ifølge Thomas Benfield er der størst risiko for at blive smittet, hvis håndklædet er vådt.

- Flere bakterier og virusser vil tørre ud på håndklædet, når håndklædet tørrer, forklarer Thomas Benfield til metroxpress.

Sommer i Danmark: Derfor skal du dyrke sex i det fri
Sommer i Danmark: Derfor skal du dyrke sex i det fri

Skægpest, fodvorter og forkølelse er også sygdomme, som kan overføres gennem håndklædet, fortæller de to læger.

Faktisk er det kun få sygdomme, som med sikkerhed ikke smitter:

Hiv og leverbetændelse. Det er i hvert fald sygdomme, som jeg kan udelukke, at man ikke bliver smittet med ved at dele håndklæde.
Det forsikrer Lars Østergaard til metroxpress.

Både Lars Østergaard og Thomas Benfield påpeger dog, at hvis du eller din kæreste har herpes, vandvorter, fodvorter eller døjer med forkølelse, er der en væsentlig risiko for, at du bliver smittet med disse sygdomme blot ved at være tæt på din kæreste.

Se pivfræk Kim K bade i mælk i ny hed musikvideo
Se pivfræk Kim K bade i mælk i ny hed musikvideo

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx