Af - 07/04-15 13:13

Anklager: Denne type kniv gav Anders det vanvittige ar på halsenAnklager: Denne type kniv gav Anders det vanvittige ar på halsen

Den 18-årige mand, der er sigtet for at skære en anden ung mand i halsen, risikerer en fængselsstraf på op til 10 år.

storybild

Privatfoto

Et knivstik var få millimeter fra at ramme Anders Christian Johannsens hovedpulsåre i halsen, hvilket sandsynligvis ville have kostet ham livet.

Den 18-årige mand der er sigtet for at føre kniven, blev søndag fremstillet i Grundlovsforhør for lukkede døre, og derfor har der hidtil været få bekræftede oplysninger om, hvad der skete omkring klokken 4 ved Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Anklager i sagen, Karina Skou, fortæller dog nu, at det formodede gerningsvåben er en foldekniv, som dykkere efter hændelsen fandt i Aalborg Havn.

Min kæreste stak Anders i halsen: - Han er normalt stille og rolig
Min kæreste stak Anders i halsen: - Han er normalt stille og rolig

Men hvor stor den er, og om den er lovlig, er stadig ikke noget, som anklageren vil ud med. Hun forklarer hvorfor, at offentligheden ikke måtte vide, hvad der skete til Grundlovsforhøret.

- Det begrundede jeg med, at sagen er på et tidligt stadie, og at der måske skal afhøres flere vidner, siger hun.

Anklageren er ikke bekendt med, om kniven kan låse, hvilket er ulovligt.

Anders fik kniv i halsen: - I dag kan det virkelig mærkes
Anders fik kniv i halsen: - I dag kan det virkelig mærkes

- Det kan være, at der kommer en sigtelse for at gå med den her kniv, siger Karina Skou og fortæller, hvad den 18-årige, der indtil videre er varetægtsfængslet frem til 30. april, er sigtet for.

- Der er tale om legemsangreb af særdeles skærpende karakter, siger anklagen og henviser til straffelovens paragraf 246 jævnfør 245 stk1, som omhandler ”legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter” og som foreskriver at, hvis der ”foreligger særdeles skærpende omstændigheder, kan straffen stige til fængsel i 10 år,” hvor strafferammen ellers går til seks år.

Anders fik skåret halsen over i nat: - Jeg har aldrig set ham før
Anders fik skåret halsen over i nat: - Jeg har aldrig set ham før

Den 18-årige nægter sig skyldig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx