Af Trine Steengaard Nielsen - 21/09-17 13:02

Blev spottet ved busstoppested: Nu er Amina den første danske model med tørklæde Blev spottet ved busstoppested: Nu er Amina den første danske model med tørklæde

Hun er høj, tynd og enorm smuk. Men alligevel er 21-årige Amina Adan ikke som de fleste modeller. Amina bærer nemlig tørklæde.

Første gang i Danmark: Modelbureau hyrer model med tørklæde, Amina Adan

Som det første modelbureau i Danmark har Unique Models fået en model med tørklæde i deres katalog.

At den 178 centimeter høje, unge kvinde blev model, var som så ofte lidt af et tilfælde, forklarer Jesper Thomsen, der er direktør i Unique Models.

»En af vores bookere gik forbi hende ved et busstoppested i Nordvest. Han spurgte hende, om hun havde overvejet at blive model? Det havde hun ikke rigtigt.«

Det er blot to uger siden, Amina blev opdaget, mens hun ventede på bussen, og siden er det gået stærkt.

Dagen efter var hun til møde hos modelbureauet Unique Models, hvor de hurtigt blev enige om, at de gerne ville prøve hende af som model.

Jesper Thomsen forklarer, at Unique Models advokerer for større diversitet i modebranchen, og det gælder både i forhold til størrelser, etnicitet, seksualitet og køn.

»Men det er ikke et politisk statement fra vores side. Vi har startet Amina op, fordi vi synes, hun er en rigtig smuk pige,« slår han fast.

Modeller med tørklæde er i dag et sjældent syn i modeverdenen. På verdensplan er der meget få modeller, som har arbejdet med tørklæde på. I USA har en ung kvinde gået shows for mange af de store modehuse, og flere brands er i den seneste tid begyndt at bruge kvinder med hihab i forskellige kampagner.

»Vi ved godt, at der selvfølgelig kan være nogle begrænsninger i, at Amina bærer tørklæde, men der kan også være nogle muligheder. Vi er åbne over for at se, hvordan markedet tager imod Amina,« siger Jesper Thomsen og fortsætter:

»Reaktionerne er indtil videre mange og positive.«

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stod bag kæmpe OL-sensation: Derfor...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Tusinder af danskere stod i kø for at...
bt.dk
Gravid tv-dommer måtte trække sig fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx