Af - 22/08-16 19:21

Anna-Katrine og Christian måtte rykke bryllup på grund af Pokémon GOAnna-Katrine og Christian måtte rykke bryllup på grund af Pokémon GO

I lørdags skulle 30-årige Anna-Katrine og hendes forlovede have været viet i Det Kongelige Biblioteks Have. De planer blev spoleret på grund af det populære spil Pokémon GO.

Bildstrecke im Grossformat »
- Det betød en hel del at blive gift i Det Kongelige Biblioteks Have. Vi ville gerne giftes udenfor og gerne i København. Vi kender haven fra studiet, fordi vi læste mange timer på det Kongelige Bibliotek, og vi havde fået lavet en aftale om, at få taget vores bryllupsbilleder deroppe, siger Christian Romer Løvedal til metroxpress. Slots- og Kulturstyrelsen oplyser, at der på hverdage er flest Pokémon-jægere sidst på eftermiddagen, mens der i weekenden er flest omkring middag. - Selvfølgelig må der være andre end gæsterne med til vielsen, når man vælger en offentlig have for et bryllup. Men Pokémon-jægere i hundrevis var lige i overkanten, siger Christian Romer Løvedal. Her ses billeder fra det sted i Kongens Have, hvor parret endte med at blive viet i lørdags. - Min første tanke, da jeg så haven med de mange Pokémon-jægere var, hvordan man mon kunne spærre dele af den af, fortæller Christian Romer Løven.  Der var nogle hjørner af Det Kongelige Biblioteks Have, hvor der ikke sad Pokémon-jægere, og vi overvejede, om vi kunne tage de steder i brug til brylluppet, fortæller Anna-Katrine Vingtoft-Andersen.  Den idé gik de dog væk fra, så snart de opdagede, at Pokémon GO-jægerne ofte må flytte sig i jagten på at fange Pokémon, og således var hjørnet kun frit i perioder ad gangen. - Vi er generelt rigtig glade de besøgende, som kommer og nyder haven. Slots- og Kulturstyrelsen ønsker at Bibliotekshaven kommer til glæde for så mange som muligt, sådan svarer Jakob Dahl Klausen, der er presse- og kommunikationsmedarbejder i styrelsen på en mail til metroxpress. Sidste år havde haven cirka 10 anmeldte vielser oplyser styrelsen. Pokémon Go har taget verden med storm, siden det blev lanceret den 6. juli. Spillet går kort sagt ud på, at man går rundt i den virkelige verden med sin smartphone, som lægger et virtuelt lag af Pokémonernes verden indover. Spillet har været officielt ude i Danmark siden den 16. juli. Kort efter lanceringen steg værdien af Nintendo, der ejer Pokémon-mærket, med hele 50 procent. Pokémon Go er - med en uges tid på bagen - allerede det største mobilspil nogensinde. App'en trækker på nuværende tidspunkt mere smartphone-trafik end Twitter og Facebook.

Pokémon GO er det helt store hit lige nu, og hele verden er blevet ramt af bølgen.

”Hvad gør vi, hvis det regner?” ”Kan gæsterne mon stå op gennem hele ceremonien?” ”Bliver brudekjolen snasket af græsset?”

Da Anna-Katrine Vingtoft-Andersen og Christian Romer Løvendal i lørdags skulle vies i Det Kongelige Biblioteks Have, var der mange scenarier, der forinden blev tænkt igennem for at komme uforudsete udfordringer i møde.

Men hvad de havde 'glemt' at kalkulere med var, at haven for tiden er genstand for et virvar af mennesker, der kommer for at spille Pokémon GO.

- To uger før brylluppet blev vi tippet af min svigerinde om, at der var Pokéstop i haven. Vi grinede lidt af det, men cyklede lige ind til haven for selv at se efter. Da vi kom frem, var jeg ved at falde bagover, fortæller 30-årige Anna-Katrine Vingtoft-Andersen til metroxpress

TDC-kunder storhentede Pokémon Go ved premieren
TDC-kunder storhentede Pokémon Go ved premieren

Den ellers så fredfyldte have var ifølge Anna-Katrine Vingtoft-Andersen spækket med mellem 400-500 Pokémon-jægere.

- Folk sad overalt i campingstole og på tæpper. Vejret var endda dårligt. Det ville være ret proppet, hvis vi skulle kunne være der med vores 100 gæster, fortæller Christian Romer Løvendal.

Her er appen, der har slået Pokémon GO
Her er appen, der har slået Pokémon GO

Parret havde valgt haven, da de begge har brugt meget tid i den under deres studietid, og samtidig var de på jagt efter 'et lille eftertænktsomt åndehul, som var en smule ukendt'. Nu havde pladsen forvandlet sig til et sted, der nærmere mindede om Københavns Hovedbanegård.

Vi stod lidt med håret i postkassen og vi var rigtig kede af, at vi var havnet i den situation.
Det fortæller Anna-Katrine Vingtoft-Andersen.

Pokémania: Så mange millioner har Nintendo tjent på Pokémon Go
Pokémania: Så mange millioner har Nintendo tjent på Pokémon Go

Slots- og Kulturstyrelsen oplyser, at det er normalt, at der i weekenden sidder op mod 500 Pokémon-jægere i haven, og at det har givet anledning til klager fra nogle af de faste gæster.

Det stigende antal gæster har betydet, at der er opsat ekstra skraldespande, et mobilt toilet og en vagt i haven. De mange Pokémon-jægere betød også, at Den Kongelige Biblioteks Have ikke blev kulisse til Christian Romer Løvendal og Anna-Katrine Vingtoft-Andersens bryllup.


TV: Vanvidsbilist var på Pokémon-jagt
TV: Vanvidsbilist var på Pokémon-jagt

Vi blev enige om, at det fredelige, romantiske sted i København var gået fløjten, og at vi måtte finde et akut alternativ.
Det siger Christian Romer Løvendal til metroxpress.

I tirsdags, få dage inden brylluppet, fandt parret et nyt grønt område, hvor vielsen og bryllupsreceptionen kunne finde sted. Det var Slots- og Kulturstyrelsen, der tilbød parret at afholde brylluppet i et lukket område i Kongens Have.

- Det var et fint alternativ og vi er meget tilfredse, siger parret, som havde et fantastisk bryllup uden Pokémon GO.

Sådan ser haven ud, når den er fyldt med Pokémon-jægere.

LÆS OGSÅ: Nyt armbånd lader dig fange Pokémon med telefonen i lommen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx