Af Ritzau - 30/11-16 09:52; Opdateret: 30/11-16 10:09

Kommuner: Ældre med våde bleer er en undtagelseKommuner: Ældre med våde bleer er en undtagelse

Der vil altid ske fejl i ældreplejen, mener KL. Men dårlig behandling af de ældre er ikke et generelt problem.

storybild

Ifølge Kommunernes Landsforening kan den såkaldte værdighedsmilliard ikke udrydde fejl på plejehjemmene. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Torkil Adsersen)

Det står ikke så skidt til på landets plejehjem, som man ellers kunne få indtryk af i en dokumentar på TV2 tirsdag aften.

Faktisk er ældreplejen i kommunerne ganske udmærket, forsikrer formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm (V).

- Jeg vil mene, at kommunerne generelt er i stand til at give de ældre en værdig pleje.

- Men det betyder ikke, at man ikke kan finde tilfælde i enkelte kommuner, hvor der sker fejl, eller hvor servicen er lavere end andre steder, siger han.

Mangelfuld pleje af beboerne på et plejehjem i Viborg var tirsdag i fokus på TV2. Og de problematiske forhold er ikke enestående, lød det ifølge tv-stationen fra både Ældresagen og Alzheimerforeningen.

Det er således de to foreningers opfattelse, at mange borgere på landets plejehjem får en uværdig behandling til trods for den såkaldte værdighedsmilliard til ældreplejen.

Værdighedsmilliarden fulgte med sidste års finanslov.

Men Kommunernes Landsforening genkender altså ikke billedet af, at ældreplejen mange steder skulle være uacceptabel.

Formand Martin Damm henviser til undersøgelser, der viser, at godt 80 procent af ældreplejens brugere i kommunerne er tilfredse med den hjælp, de får.

Og ifølge ham er det indlysende, at værdighedsmilliarden ikke kan skabe store forandringer på landets plejehjem. For foruden den ekstra milliard bruges der 41 milliarder kroner om året på ældreområdet.

- Så hvad kan værdighedsmilliarden egentlig flytte? Den kan ikke sikre, at vi får en verden uden fejl. Men den har gjort forholdene bedre, end de ellers ville have været, siger Martin Damm.

Alzheimerforeningen oplyser ifølge TV2, at den i dag modtager lige så mange henvendelser om dårlige forhold på plejehjemmene som tidligere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Vildt Eriksen-show i sikker sejr!...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Snapchat gjorde grin med Rihanna:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx