Af - 01/04-15 16:31

Ny fjerde krimi fra afdød stjerneforfatter bag 'Mænd der hader kvinder'Ny fjerde krimi fra afdød stjerneforfatter bag 'Mænd der hader kvinder'

Hvis du tilhører de mange, som aldrig har kunnet få nok af Mikael Blomkvist og Lisbeth Salander fra Mænd der hader kvinder, så er der nu håb forude.

storybild

Afdøde Stieg Larsson udgiver roman, som er bearbejdet af en anden svensk stjerneforfatter. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Det svenske forlag Norstedts, som tidligere har udgivet den svenske nu afdøde krimiforfatter, Stieg Larssons 'Millennium'-serie, startende med romanen Mænd der hader kvinder, lover nemlig nu, at der udkommer en efterfølger til de tre første bøger 27. august.

Det fjerde bind, Det som ikke dræber os, er skrevet på baggrund af et halvfærdigt manuskript, som Stieg Larsson nåede at lave inden sin død.

Om manuskriptet har Stig Larssons bror, Joakim Larsson, tidligere udtalt i svenske medier, at der er tale om et manuskript på 200 sider - en begyndelse og en slutning.

Det ufærdige manuskriptet er siden blevet videreudviklet af den svenske forfatter David Lagercrantz, der er kendt for bestselleren 'Jeg er Zlatan Ibrahimovic', og er ifølge forfatteren blevet til under højeste sikkerhedsregler for at undgå at noget af bogen slipper ud før tid.

- Når du skriver om Lisbeth Salander ,er det nemt at blive lidt paranoid, for du forstår hvilke muligheder der er for at hacke computere. Det var lidt ubehageligt, fortæller han til Dagens Nyheter.

I følge forlaget, Nordstedts, fortsætter den angiveligt 500 sider lange roman med samme hovedpersoner og persongalleri, som indgik i de tidligere bøger. Men herudover har både han og forlaget tænkt sig at holde spændingen frem til udgivelsen.

Det var Stieg Larssons plan, at der skulle komme ti 'Millennium'-bøger. Men han døde i november 2004 - altså få måneder før, det første bind, Mænd der hader kvinder blev udgivet i Sverige. De to efterfølgere, Pigen der legede med ilden" og "Luftkastellet der sprængtes" havde han indgivet til forlaget før sin død.

Det har tidligere været fremme, at en arvestrid om rettighederne til bøgerne og de mere end en milliard kroner som de har tjent ind, mellem Stieg Larssons bror og far på den ene side og hans samlever på den anden har besværliggjort udgivelsen af den fjerde titel, som han arbejde på da han døde.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx