Af - 03/04-14 14:52; Opdateret: 03/04-14 19:20

Politiker: Bandidos skal ikke glæde sig for tidligtPolitiker: Bandidos skal ikke glæde sig for tidligt

Københavns Kommune har ikke tænkt sig at give op, selvom lukningen af rockerborg er blevet kendt ugyldig.

storybild

Københavns Kommune vil fortsætte kampen for at få lukket rockerklubhuset i Vanløse. (Billede: Polfoto)

Københavns Kommune vil stadig forsøge at få lukket det omstridte rockerklubhus i Vanløse, selvom kommunen i dag blev underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet. Det lover Jakob Hougaard, der sidder i Borgerrepræsentationen for Socialdemokraterne:

- De skal ikke glæde sig for tidligt i Bandidos. Kampen fortsætter, for det er stadig til gene for borgerne, at de har et klubhus i kvarteret, siger Jakob Hougaard til mx.dk.

Underkender kommune: Bandidos må beholde klubhus
Underkender kommune: Bandidos må beholde klubhus

Ifølge Natur- og Miljøklagenævnet har Københavns Kommune ikke påpeget, hvordan rockerne konkret har overtrådt en servitut (regel, red.) om, at husene i kvarteret kun må bruges til bolig. Samtidig har kommunen også kun talt med huset ejer og ikke med de rockere, der har lejet huset, inden den i december sidste afgjorde, at klubhuset var ulovligt. Derfor er kommunens afgørelse ikke gyldig.

Jakob Hougaard har dog tænkt sig at prøve igen.

- Så længe servitutten kan bruges, skal vi ikke bare give op. Så nu vil kommunens jurister gennemgå afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet, og så vil vi drøfte det i Teknik- og Miljøudvalget, siger han.

Er det gået lidt for hurtigt med at få truffet den her afgørelse?

- Det er en jo uprøvet situation. Grundlaget er en servitut fra 1918, så den har ikke været brugt før i forhold til rockere. Men den er lavet af hensyn til naboerne, og derfor har vi vurderet, at det var et grundlag, som rockerne kan sættes ud på, siger Jakob Hougaard.

Derfor er rockere endnu ikke smidt ud af klubhus
Derfor er rockere endnu ikke smidt ud af klubhus

Samtidig har det også været nødvendigt at handle hurtigt af hensyn til rockerklubhusets naboer, der har følt sig generet af klubhuset, mener den socialdemokratiske politiker.

- Der er sikkert også dem, der synes, at vi har været langsomme. Men rockerne kræver utraditionelle midler, og vi må ikke glemme, hvad det her drejer sig om: Det er ikke en bolig. Det er et klubhus for rockere, der larmer, holder fester og er til gene for naboerne, siger Jakob Hougaard.

Rockere kæmper imod: Vil ikke smides ud
Rockere kæmper imod: Vil ikke smides ud

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet om meldinger om skud i...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Loch Ness-lignende dyr skyllet op på...
bt.dk
Udfordrer Magnussen: Nu er hans...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx