05/04-18 14:09; Opdateret: 05/04-18 14:22

Bandemedlem får fem års fængsel for at bære våbenBandemedlem får fem års fængsel for at bære våben

En 23-årig mand skal fem år i fængsel for at være i besiddelse af et våben under sidste års bandekonflikt.

storybild

København. En 23-årig mand, der er medlem af banden Loyal to Familia (LTF), er i Retten på Frederiksberg blevet idømt fem års fængsel for at være i besiddelse af en pistol.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

12. september sidste år fik politiet en anmeldelse om uorden omkring Tranehavegård i Københavns Sydvestkvarter, samt at en person skulle være i besiddelse af en pistol.

Politiet rykkede ud til området og i den forbindelse blev den 23-årige mand anholdt. På sig havde han en pistol med syv patroner i magasinet.

Retten lagde til grund, at manden var medlem af LTF, samt at han havde anskaffet sig våbnet som led i den verserende bandekonflikt.

Fordi den pågældende kriminalitet blev begået under en væbnet bandekonflikt, bliver straffen fordoblet, hvilket fører til fængselsdommen på de fem års fængsel.

- Retten har i dag sendt et klart signal om, at retssystemet ikke accepterer våbenbesiddelse i det offentlige rum, siger anklager Tanja Søderlund i pressemeddelelsen.

- Dommen viser, hvor alvorligt det er, når man deltager i en voldelig konflikt. Det signal kan jeg som anklager kun være tilfreds med.

Den 23-årige mand har anket dommen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tvivl om FCK-mål: Nu bliver målscorer...
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Fie Laursen afslører snyd i populært...
bt.dk
Usædvanligt vejr under opsejling:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx