Af Lars Dinesen - 07/11-15 08:26

Mange drak juleøl: Men få alvorlige sager for politietMange drak juleøl: Men få alvorlige sager for politiet

Den traditionelle fejring af J-dag er hos landets politikredse forløbet nogenlunde fredeligt.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Tycho Gregers)

Mange mennesker har fredag aften og natten til lørdag knappet årets første julebryg op, men i landets politikredse er den såkaldte J-dag forløbet, som fredage er flest: Barer og diskoteker har været godt fyldt op, og nogle folk har ikke kunnet bære deres brandert uden at komme i slagsmål.

- Vi er sluppet pænt igennem natten, selvom der har været mange mennesker i byen og på gaderne. Det har været en forholdsvis rolig nat med et par mindre voldssager, siger Henrik Vedel, central efterforskningsleder hos Københavns Politi.

Nikita og Stephania boykotter J-dag
Nikita og Stephania boykotter J-dag

Da vagtcheferne hos politikredsene tidligt lørdag morgen gør status over for Ritzau, har den mest voldsomme episode udspillet sig i Rødovre.

Her oplyser Københavns Vestegns Politi, at en 26-årig mand er blevet stukket med kniv i maven. Offeret blev fundet liggende i nærheden af et værtshus i Rødovre og er blevet overført til Rigshospitalets Traumecenter, men er uden for livsfare.

Alternativ julebryg og DJ battle: Her er fem bud på din J-dag i Aarhus
Alternativ julebryg og DJ battle: Her er fem bud på din J-dag i Aarhus

- Vidner har fortalt, at manden blev overfaldet af fire personer foran bodegaen. De undløber fra stedet, men på baggrund af vidneudsagn har vi anholdt tre formodede gerningsmænd, siger Kim Madsen, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi.

Den sidste person eftersøges, og man kender endnu ikke til motivet bag knivstikkeriet.

I alle landsdele meldes der om generel travlhed hos politiet på grund af J-dag, men størstedelen af nattens episoder handler om overtrædelser af ordensbekendtgørelsen og det, der beskrives som "værtshusbøvl".

'Jul det' cool' eller ren heavy metal: Her er fem bud på din J-dag i København
'Jul det' cool' eller ren heavy metal: Her er fem bud på din J-dag i København

- Der er fyldt op i detentionen, men det er ikke sådan, at J-dag har væltet det hele. Det har været ligesom en ganske almindelig fredag nat, mener Per Jørgensen, vagtchef hos Nordjyllands Politi.

LÆS OGSÅ: TV: 8 J-dagstyper du helt sikkert kan genkende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx