Af Jeppe Pedersen - 01/08-17 07:52

Lykke blev ramt af sygdomshelvede på drømmeferie: Jeg har aldrig oplevet noget lignendeLykke blev ramt af sygdomshelvede på drømmeferie: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

41-årige Lykke Rømer var taget af sted med hele sin familie på syv personer på det, der skulle være drømmerejsen.

storybild

Flere danskere er under deres ferie i Sunny Beach i Bulgarien blevet ramt af rotavirus. (Billede: NIKOLAY DOYCHINOV)

Hun havde udvalgt Hotel Baikal i Bulgariens 'Sunny Beach', der var perfekt til den store familie, der bestod af hende selv, hendes mand og fem børn på ni, 12, 14, 19, 19.

Efter to dage i varmen blev pool, strand, buffet og drinks dog udskiftet med opkast og diarré, og sengen blev rykket ind ved siden af toilettet.

Samtidig kunne de se, at de ikke var de eneste, der var ramt.

»Ambulancer kørte i pendul-fart til hotellet. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Folk gik rundt på gangene og brækkede sig og sked i bukserne,« siger Lykke Rømer og fortsætter:

»Vi sad på toilettet på tre forskellige værelser, hvor den ene kunne sidde på toilettet, mens den anden brækkede sig i håndvasken.«

BT skrev fredag, hvordan op mod 20 danskere var blev ramt af den såkaldte rota-virus, der florerer nede ved sortehavet. Symptomerne er voldsom opkast og diarré og kan i visse tilfælde være livsfarlige.

Efter at familien havde været syge i flere dage, ringede Lykke Rømer til deres rejseselskab, Spies, der dog ikke havde i sinde at kompensere.

I en mail til BT skriver Spies, at de ikke vil kompensere gæster, der er på hotellet.

»Det er lægeligt dokumenteret af bl.a. de lokale sundhedsmyndigheder og lægeklinikker, at det ikke er forhold på hotellet, der er årsag til disse sygdomstilfælde, men at der er tale om en såkaldt rota-virus. Da der er tale om en udefrakommende rota-virus, er hverken Spies eller hotellet ansvarspådragende. Almindelig praksis er, at tabte feriedage søges erstattet hos ens egen forsikring,« skrev Spies fredag.

Og det får Lykke Rømer til at rase.

»Jeg er ligeglad med de spildte penge. Jeg håber bare, at Spies vil stoppe med at sende folk derned. Vi fik intet at vide fra Spies, inden vi tog af sted. Nu siger de bare, at det er 'ferie-mave', og at de ikke vil kompensere, fordi det ikke er pga. forholdene på hotellet. Spies lukrerer jo på at sende danskere derned, og så skal forsikringsselskaberne betale for dem. Det er fandeme ikke i orden. Jeg sagde til Spies, at de skulle skamme sig,« siger Lykke Rømer.

Som salt i såret kunne familien samtidig se, at flere gæster fra andre selskaber blev rykket over på et andet hotel.

»Vi talte med andre gæster dernede, der ikke var fra Spies, der blev flyttet med det samme til andre hoteller. Havde Spies gjort det, eller bare givet en undskyldning, så havde det været et lille plaster på såret. Guiden dernede var med på, at halvdelen af hotellet var ramt. Jamen for helvede, så flyt os da!,« siger hun og slutter:

»Det er første og sidste gang, vi bruger Spies,« siger Lykke Rømer.

Nogenlunde samme oplevelse havde 18-årige Sanne Kjær. Hun var for første gang taget på veninde-ferie uden forældrene.

Der skulle pub-crawles rundt i Sunny Beachs mange barer, men efter to dage blev de ramt af rota-virussen. Resten af ferien foregik i stedet på toilettet, og de 5.000 kr., som de havde brugt på ferien, var spildt. Pigerne håber nu, at de kan få en kompensation fra deres rejseudbyder Sunweb.

»Vi kan jo nu se, at det ikke kun er os, der blev ramt af den sygdom. Vi har brugt 5.000 kr. på den her ferie, og jeg havde virkelig glædet mig til min første ferie på egne ben. Det er ærgerligt, at jeg har brugt så mange måneder på at spare op til en ferie, der nu er spildt,« siger Sanne Kjær, der vil kontakte Sunweb mandag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Børneværelse, bleer og VM-drømme:...
bt.dk
Hareides garanti: Denne hjemsendte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx