Af Mads Brandsen - 10/12-17 17:01

Her sættes hastigheden på vejene op: Så stærkt må du køre fremover Her sættes hastigheden på vejene op: Så stærkt må du køre fremover

På flere motorveje bliver det nu muligt at gasse lidt mere op.

storybild

(Billede: Henning Bagger (arkiv). )

Regeringen og Dansk Folkeparti er som led i finansloven for 2018 blevet enige om, at hastigheden på flere motorvejsstrækninger skal sættes op.

Det fremgår af aftalen om finansloven, der faldt på plads fredag aften.

På det, regeringen kalder 'udvalgte' landeveje vil hastighedsgrænsen blive øget fra de nuværende 80 km/t til 90 km/t. Det drejer sig om i alt 150 km. landeveje.

Samtidig skal 70 km. motorvej opgraderes til den generelle hastighedsbegrænsning på 130 km/t.

I alt kommer hastighedsopgraderingerne til at koste 94 millioner kroner og skal gennemføres frem mod 2021.

'Hastighedsopgraderingerne skal være trafiksikkerhedsmæssigt forsvarlige. Derfor vil størstedelen af investeringerne være til at gennemføre trafiksikkerhedsforbedrende tiltag som fx rumleriller, fældning af vejtræer og opsætning af autoværn', står der i finanslovsaftalen.

Blandt de strækningerne, hvor hastigheden bliver øget er Djurslandsmotorvejen og nogle dele af E45 nord og syd for Randers, skriver Århus Stiftstidende.

Det er dog ikke den eneste gode nyhed til bilisterne i næste års finanslov. Her er også fundet penge til at udvide motorvejen over Vestfyn, til en VVM-undersøgelse af en udbygning af E45 på strækningerne Skanderborg S – Vejle (Hornstrup), vest om Aarhus og Aarhus N – Randers N. Derudover bliver der barberet 15 procent af taksterne på Storebæltsbroen.

Har du fået hørt ugens nye afsnit af BTMX-podcasten 'Vi elsker clickbait'? Download det gratis i Itunes eller lyt med her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formodet seriemorder anholdt: USA i...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx