Af - 03/08-14 16:08

Smukfest åbnet: Men ledelsen opsætter stort hegn for at skærme for tusinderSmukfest åbnet: Men ledelsen opsætter stort hegn for at skærme for tusinder

Søndag ved middagstid blev KærligHeden åbnet.

storybild

De små oaser på Skanderborg var fyldt med ikke-betalende og betalende gæster sidste år. Så nu har man taget konsekvensen. (Billede: Polfoto/arkiv)

Hvis man går rundt på årets Skanderborg Festival og føler, at der er lidt mere plads, end der plejer, så er man ikke helt galt på den.

Smukfest, som festivalen populært kaldes, har nemlig opført et hegn rundt om festivalen, der skal holde gratisterne ude til glæde for de betalende gæster.

- Tidligere var der nogle områder, hvor man kunne komme gratis ind uden armbånd, men sidste år syntes vi simpelthen, at der var for mange mennesker, så de små oaser blev overbefolket, fortæller talsmand for Skanderborg Festival Poul Martin Bonde.

Gangster-rapper kommer til Skanderborg
Gangster-rapper kommer til Skanderborg

Smukfest melder udsolgt
Smukfest melder udsolgt

De ekstra festivalgæster øgede samtidig presset på eksempelvis toiletfaciliteterne, hvor køerne altså gerne skulle blive kortere i år.

- Det var flere end 10.000 mennesker, der deltog på den måde, og da vi også fik en anmodning fra myndighederne, der ønskede en klar redegørelse for, hvor mange mennesker, der var til festival, så måtte vi sige, at det kun er folk med armbånd, der bliver lukket ind i år.

NorthSide GIF-reportage: Sving den fletning - knæk det lys!
NorthSide GIF-reportage: Sving den fletning - knæk det lys!

På den baggrund tør Skanderborg Festival, der blev åbnet søndag ved middagstid uden dramatik, også at garantere, at der vil være teltpladser til alle gæster. Også selv om man først kommer senere på ugen.

Skanderborg Festival forventes at have 50.000 daglige besøgende.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
Afsløring skærer kæmpe milliardbeløb...
bt.dk
Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx