Af Sarah Andersen - 20/05-14 11:58

Allerede ved 10. uge: Håndkøbstest afslører kønnet på dit barnAllerede ved 10. uge: Håndkøbstest afslører kønnet på dit barn

Scanningsklinikker får hver måned besøg af gravide kvinder, der bruger en håbdskøsbtest til at afsløre, om de venter en pige eller dreng.

storybild

(Billede: Polfoto/Hans Christian Jacobsen)

Med et par kliks på internettet og 180 kroner kan kommende forældre bestille en håndkøbstest, der kan afsløre, om deres kommende barn skal have lyserødt eller blåt tøj.

Testen virker allerede ved 10. graviditetsuge, så forældre kan se barnets køn inden abortgrænsen i 12. graviditetsuge. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Håndkøbstesten kan købes gennem det amerikanske firma IntelliGender. Den måler antallet af hormoner i morens urin og skifter farve til enten orange eller grøn, alt efter om barnet er en pige eller dreng.

Tilbud: Kom på fertilitetsferie og vælg barnets køn
Tilbud: Kom på fertilitetsferie og vælg barnets køn

Firmaet jordemoder.dk har klinikker flere steder i landet, og her møder personalet flere gange om måneden gravide kvinder, som bruger den amerikanske håndkøbstest.

- Min opfattelse er, at det mest er for sjov, så forældrene kan begynde at sige han eller hun i stedet for den, og så er det jo nemt, når den kan bestilles på nettet og ikke koster så meget. Jeg kender ikke til nogen, der har taget testen for at kønsselektere, men de personer vil nok heller ikke møde op på vores klinikker, siger Birgit Thalwitzer, leder af jordemoder.dk, til mx.dk.

Gravide på lykkepiller risikerer autistiske børn
Gravide på lykkepiller risikerer autistiske børn

Sundhedsordfører fra Dansk Folkeparti og SF siger til Kristeligt Dagblad, at de vil se på et forbud mod den slags test. Formanden for Det Etiske Råd mener, at man bør følge udviklingen.

- Det er tankevækkende og bekymrende, men vi ved endnu ikke, om det er et reelt problem. Det kan handle om planlægning, nysgerrighed og farven på tapetet i børneværelset, og på det niveau er det ikke problematisk, men det er det selvfølgelig, hvis det fører til en provokeret abort, siger Jacob Birkler, til mx.dk.

Firmaet bag håndkøbstesten skriver på sin hjemmeside, at testen ikke er 100 sikker.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx