Af - 23/01-16 09:28

Jylland og Fyn allerede ramt – nu kommer turen til SjællandJylland og Fyn allerede ramt – nu kommer turen til Sjælland

I store dele af Jylland og Fyn har de allerede fået mellen 5-8 centimeter sne. Nu kommer turen til resten af landet, siger DMI.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Sneen har lørdag morgen lagt sig over det danske land. I store dele af Jylland og Fyn har de allerede fået mellen 5-8 centimeter, og nu har lavtrykket bevæget sig østover. Det betyder, at Sjælland, Lolland/Falster og Bornholm, som rosinen i pølseenden, kan regne med at vejene snart er dækket af sne.

DM i Slædehundeløb aflyst... På grund af sne
DM i Slædehundeløb aflyst... På grund af sne

- Der er faktisk faldet pæne mængder fra morgenstunden i Jylland og Fyn, men nu er det sjællændernes tur de næste par timer, inden det i eftermiddag kommer til Bornholm, siger vagthavende ved DMI, Michael Skelbæk.

I hovedstadsområdet kommer temperaturen det meste af dagen til at ligge på frysepunktet, hvor det i resten af landet formentlig vil gå i plus. Det betyder også, at de 5 centimeter sne i de østlige egne bliver liggende lidt længere end andre steder i landet. Ifølge Michael Skelbæk er det dog absolut sidste chance, hvis man har planer om at hive kælken frem.

Snevejr: Dit fortov skal saltes før klokken 7
Snevejr: Dit fortov skal saltes før klokken 7

- Efter i dag er det slut. Herefter går det over i dis, gråvejr og måske lidt finregn. Temperaturen kommer til at ligge på mellem 0-4 grader, lyder det fra DMI's vagthavende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx