03/01-14 14:17; Opdateret: 03/01-14 15:57

Fejl i beredskab har kostet 28 danske livFejl i beredskab har kostet 28 danske liv


Kender du til lignende sager? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked


En to måneder gammel dreng fra Svendborg døde i november, få minutter efter at en ambulance havde været på besøg. Redderne hverken undersøgte eller indlagde den syge dreng.


Kender du til lignende sager? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Det skriver tv2.dk, som har fået aktindsigt i en liste udarbejdet af Patientombuddet til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse. Og sagen er ifølge tv2.dk langt fra enestående.

En lang række opsigtvækkende fejl begået af ambulancereddere og andre ansatte i det såkaldte præ-hospitale beredskab har i alt kostet 28 danskere livet fra januar 2012 til oktober 2013.

I en sag blev en lægebil kritisk forsinket, fordi den skulle tanke undervejs. Det har siden fået den pågældende region til at indføre en tjekliste for lægebilerne ved vagtskifte.

Og i en anden sag med dødelig udgang kunne ambulancepersonalet ikke få radioudstyret til at virke, fordi teksten på radioknapperne var slidt af.Kender du til lignende sager? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

De alvorlige fejl får nu Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, til at kræve handling fra regionernes præ-hospitale ledere.

- Jeg er overrasket over, at folk dør af så små fejl. Nogle af disse sager kunne nemt være undgået, men tilsyneladende mangler vi ansvarlig ledelse på dette område, siger Liselott Blixt til tv2.dk.

Hun bakkes op af patientforeningen Danske Patienter:

- Der skal strammes op ledelsesmæssigt. For det er klart en ledelsesopgave at sikre, at både udstyret er i orden, og at personalet er kompetent, siger direktør Morten Freil til netavisen.

Hos Danske Regioners Sundhedsudvalg erkender formanden, Ulla Astman, at 28 fejlsager med dødelig udgang er for mange.

- Hver eneste fejl er en for meget - og specielt fejl med alvorlige konsekvenser vil regionerne gøre alt for at undgå. Derfor har vi indberetningssystemet, så man lærer af de ting, der går galt, og følger op på alle ansvarlige niveauer, siger hun.


Kender du til lignende sager? Så kontakt os på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Alle sagerne stammer fra Patientombuddets database over utilsigtede hændelser, skriver tv2.dk.

Sagerne er indberettet af sundhedspersonalet selv, og det er dem, der har beskrevet konsekvensen af de anonymiserede hændelser.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx