03/09-13 10:20

Ny test: Cykelanhængere kan være farlige for børnNy test: Cykelanhængere kan være farlige for børn

En test af cykeltrailere til børn viser, at der er sikkerhedsbrister. To trailere er nu trukket tilbage fra markedet.

storybild

Forbrugerbladet Tænk har testet cykeltrailere. To mærker er trukket tilbage fra markedet, nemlig Biltema og Mustang MS-1 fra Coop. Traileren på billedet er ikke en af de trailere, der havde sikkerhedsbrister. (Billede: Polfoto)

Forbrugerbladet Tænk har testet de populære cykeltrailere til børn og har fundet alvorlige sikkerhedsfejl hos to typer trailere. Det skriver tjek.dk.

LÆS OGSÅ: Vi tester: Er business class pengene værd?

Anhængerne, der kan transportere to mindre børn, er nu trukket tilbage fra markedet. Det drejer sig om mærkerne Coop og Biltema. Hvad angår det sidstnævnte mærke er selve rammen på anhængeren ikke holdbar nok.

- Dette udgør en risiko for barnet, hvis vognen skule vælte eller på anden måde blivet trykket, hedder det ifølge tjek.dk i en af testens konklusioner.

LÆS OGSÅ: Der er farlig kemi i dine bananer

Producenten Biltema har trukket traileren tilbage fra markedet og meddelt, at man kan få sine penge retur, hvis man har investeret i den.

En anden trailer, der faldt igennem i Tænks test, er Mustang MS-1 fra Coop, som mangler parkeringsbremse. Også denne model er trukket tilbage og Coop tilbyder pengene igen, hvis man har investeret i den.

Den sidste model, der har problemer med at bestå testen, er Kildemoes' Spectra Wing. Anhængeren har det problem, at siden af vognen kan presses ud i hjulet. I Tænk-testen hedder det ifølge tjek.dk:

- Det er uacceptabelt ifølge sikkerhedsstandarden for cykelanghængere, da det giver en risiko for, at børnene kan komme til skade i hjulet eller blokere det.

LÆS OGSÅ: Dansk trend til nyfødte forbudt i Sverige

Kildemoes vil nu undersøge hos producenten, om der kan rettes op på vognen, men vil ikke gøre noget ved de trailere, der allerede er på markedet.

Den samlede konklusion fra Tænk lyder: Dyrt er lig med sikkert. Den bedste trailer i testen er fra Chariot og koster over 5000 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stunt-ekspert om Jakob Oftebros...
bt.dk
Poul Madsen: Jeg har fortalt min...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Det norske kongehus forsvarer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx