Af - 07/04-15 10:19; Opdateret: 07/04-15 11:46

Politi advarer mod mobbe-appPoliti advarer mod mobbe-app

Lokalpolitiet i Kolding har sendt et bekymringsbrev ud til skolerne i Kolding Kommune, som advarer mod en app, der er populær blandt børn og unge, oplyser DR Trekanten.

storybild

(Billede: Polfoto/ENGEL JANUS)

Appen hedder Ask.fm og er et lille blåt ikon på smartphonen, der ikke nødvendigvis er så uskyldig, som den ser ud. Når man logger på appen, søger den efter ens venner på Facebook, og så kan man stille anonyme spørgsmål til dem via appen.

Snapchat-ekspert: Nu kan du spekulere i venskaber
Snapchat-ekspert: Nu kan du spekulere i venskaber

Men der er ofte en hård tone blandt de unge, oplever Mette Christoffersen, SSP lærer og AKT lærer på Sønder Bjert skole ved Kolding til DR Trekanten.

- Det er altsammen noget, der er meget nedgørende. Spørgsmålene omhandler ofte at andre er dumme, grimme og fede, og de kan finde på at skrive ting som "Du tror måske, at jeg er din bedste veninde, men det er jeg ikke. Jeg hader dig, ja faktisk hader hele klassen dig", fortæller Mette Christoffersen og fortsætter:

- De udtaler sig nogle gange om, at forældrene er ulækre eller skriver ting som din mor er en luder.

Caroline mobbet med hjerneskadet søster i anonym app
Caroline mobbet med hjerneskadet søster i anonym app

Sådanne udmeldinger og eksempler på endnu grovere udtalelser har fået politiet til at ytre bekymring over appen.

Kolding politi har nemlig modtaget flere anmeldelser om trusler på app'en fra børn, som føler sig truet på app'en. Og de håber deres bekymring, kan få forældrene og skolerne til at gribe ind:

- Hvis man igennem noget forebyggende arbejde kan skabe en god dialog og få de unge mennesker til at tale pænt til hinanden, så kan det være vi kan undgå noget af det som senere hen bliver grovere, hvor vi er mere inde over rent politimæssigt, siger Brian Abild, der er leder af forebyggelsen hos Kolding lokalpoliti.

Falske pædagoger afslører pirat-taxier
Falske pædagoger afslører pirat-taxier

De anmeldelser Politiet har fået, kan føre til retssager mod børnene:

- Hvis man er ovre i en direkte trusler på livet eller lignende, så kan det være overtrædelse af straffeloven, siger Brian Abild til DR Trekanten.

Og hvis børnene er under den kriminelle lavalder kan anmeldelserne stadig få konsekvenser.

- Sådanne sager ville blive registreret i systemet som sociale sager, hvor kommunen kommer med ind over og så ville man tale med barnet og med forældrene, siger Brian Abild.

I følge Red Barnet er det i høj grad anonymiteten der er problemet med Ask.fm.

- Når man ikke skal stå ved det man skriver med sit navn, så er der nogle der går langt over grænsen, siger Jon Kristian Lange der er seniorrådgiver i børns online liv, Red Barnet.

DR Trekanten har henvendt sig per mail til folkene bag appen Ask.fm - hjemmehørende i Storbritannien - for at høre, om de har haft overvejelser med hensyn til, hvad appen kan bruges eller misbruges til. De har skriftligt svaret på vores spørgsmål, hvor de blandt andet skriver, at de er dedikerede til sikkerheden i appen, og at de arbejder på at forbedre den ved at ansætte flere ledere, og moderatorer, der skal holde bedre styr på indholdet, samt andre sikkerhedseksperter.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx