Af Katrine Frederikke Wandrup - 29/05-17 21:42

Syvårige Jonas havde ingen legekammerater: Men så tog forældrene affæreSyvårige Jonas havde ingen legekammerater: Men så tog forældrene affære

Nu smiler han igen.

storybild

Jonas Esbjeerg Krogh er syv år og har ingen venner på trods af utallige forsøg på at få nogen. (Billede: Privatfoto)

Førhen stod syvårige Jonas Esbjerg Krogh fra Tarup nær Odense ofte i vinduet og kiggede langt efter sin bror, når han havde legeaftaler. Jonas havde nemlig ingen venner, og derfor arrangerede hans forældre en legedag for børn med specielle behov.

Nu har Jonas venner – rigtig mange af dem.

Legedagen løb af stablen søndag, hvor hele 50 personer mødte op. Og selvom Jonas’ historie havde spredt sig vidt og bredt, så havde forældrene ikke regnet med så massiv opbakning, fortæller faderen Christian Esbjerg Krogh til BT.

- Legedagen gik fantastisk. Den har betydet meget for os, for selvom det måske ikke bliver til legeaftaler med dem alle sammen, så var det et fantastisk pusterum for os.

Patrick fortalte verden om sin ensomhed - så fik han 17 nye venner
Patrick fortalte verden om sin ensomhed - så fik han 17 nye venner

Sagen har fået stor omtale i medier rundt om i Danmark, og legedagen har været en rigtig god start på det netværk, som familien gerne vil opbygge, og de ser frem til flere legedage i fremtiden, fortæller faderen.

Familien Esbjerg Krogh inviterede til legedag søndag i Dalum Spejdercenter. Her Jonas, Berit, Christian og Oliver Esbjerg Krogh.

Forældrene, der mødte op til legedagen, har udvekslet telefonnumre og familien har også fået en del legetilbud efter BTs artikel torsdag. Legedagen var helt speciel, for når alle forældrene har børn med særlige behov, opstår der en samhørighed og forståelse for hinanden, som ikke findes andre steder.

- Flere forældre sagde til os, at de nærmest ikke havde set deres barn, siden de kom, og det er helt særligt, når man har et barn med særlige behov. Normalt skal du hele tiden være meget opmærksom på barnet, men fordi alle til legedagen var i samme båd, kunne de slappe af, siger Christian Esbjerg Krogh og tilføjer:

- Børnene kunne løbe frit rundt, fordi ingen så skævt til et barn eller forældrene, hvis der skete noget. Alle har været der og ved, at barnets reaktion ikke er fordi, forældrene er dårlige forældre.

Følelsen af ensomhed rammer oftest i selskab med andre
Følelsen af ensomhed rammer oftest i selskab med andre

Derfor er det bestemt heller ikke sidste gang, Christian og hans hustru Berit Esbjerg Krogh arrangerer en legedag. Planen er, at der skal afholdes fire om året, og den næste bliver højest sandsynligt den sidste weekend i august, siger Christian Esbjerg Krogh.

Dette kan gøre din forkølelse værre end den er
Dette kan gøre din forkølelse værre end den er

Fordi legedagen gik over alle forventninger, har familien fået mod på at udbygge deres netværk endnu mere. Og ikke nok med det, så vil de også hjælpe andre familier med børn med særlige behov til at skabe et netværk.

- Folk kom primært fra Fyn, men der var også et par med deres barn fra Sønderjylland. Der er nemlig ikke noget lokalt dernede, så selvom det er langt at køre, så ville de gerne komme alligevel, fortæller Christian Esbjerg Krogh.

Her ses Berit Esbjerg Krogh (tv) og Jonas med et ballondyr

Og netop det lokale netværk er noget, som de gerne vil være med til at skabe. Derfor arbejder familien i øjeblikket på en hjemmeside, hvor familier kan indtaste deres mail og adresse, og så vil hjemmesiden vise dem en liste med andre familier, som bor i deres nærområde. På den måde kan folk lave legeaftaler med andre i deres egen region.

Desuden har de også lavet en Facebook-gruppe, hvor alle, der er interesserede, kan følge med i planlægningen af den næste legedag.

Skolelærer om Kundby-pige: Hun var ulykkelig og ensom
Skolelærer om Kundby-pige: Hun var ulykkelig og ensom

Udover de fremmødte familier til legedagen, blev Esbjerg Krogh-familien også kontaktet af omsorgsklovne og Star Wars-entusiaster.

Klovnene ville gerne komme forbi på dagen og lave ballondyr til børnene, hvilket var en stor succes, fortæller Christian Esbjerg Krogh. Fire personer, der klædte sig ud som karakterer fra Star Wars-universet, kom også forbi. De legede med børnene og fik taget billeder med dem – til stor fornøjelse for børnene.

Klovne og Star Wars-entusiaster mødte op og var med til at gøre dagen god.

Christian Esbjerg Krogh er glad for den opmærksomhed og tid, som klovnene og Star Wars-entusiasterne lagde i legedagen, og underholdningen til næste gang er allerede på plads.

Sociale medier kan gøre dig ensom
Sociale medier kan gøre dig ensom

En motorcykelklub har nemlig også kontaktet ham og tilbudt, at de kan komme forbi og vise børnene deres motorcykler og måske endda give dem en lille tur, hvis de har lyst.

- Jeg er meget glad og overrasket over, at de her mennesker møder op og er med til at give børnene en god dag, bare fordi de har lyst. Børnene syntes, det var rigtig sjovt med underholdningen, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx