28/09-13 14:55

Mystisk anonymt brev kan ende i landsrettenMystisk anonymt brev kan ende i landsretten

Bisidder i skattesagen går rettens vej, hvis kommissionen fastholder, at anonymt brev ikke må offentliggøres.

storybild

Advokat Karoly Németh går rettens vej, hvis kommissionen fastholder, at anonymt brev ikke må offentliggøres. (Billede: Polfoto)

Hvis skattesagskommissionen står fast på, at sagens bisiddere ikke må drøfte det meget omtalte anonyme brevs indhold med deres klienter, så ender sagen i Østre Landsret.

Det siger advokat Karoly Németh, tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) bisidder, efter at han fredag har skrevet til de øvrige 18 bisiddere for at samle opbakning til en begæring, som indsendes til kommissionen i næste uge.

- Jeg vil bede kommissionen om at ophæve dette pålæg om tavshedspligt. Og hvis de ikke giver mig medhold, så bringer jeg begæringen i landsretten, siger Karoly Németh til Ritzau.

Umiddelbart efter weekenden forventer han svar på, hvor bred opbakning bisidderne giver ham.

- Jeg har en klar fornemmelse af, at langt de fleste bakker mig op. Hvis ikke alle. Og jo flere, jeg har bag mig, desto større vægt vil det få. Jeg skal ikke fremstå som den eneste, siger han.

Advokaten ønsker at få ophævet tavshedspligten i forbindelse med brevet, der pludselig dukkede op i sidste uge, for at "afmystificere tingene".

- Så længe tingene holdes hemmelige, går folk og gætter sig til alt muligt, siger han.

Ifølge rygterne belaster oplysningerne i brevet flere topfolk fra Venstre.

Skattesagskommissionens formand, landsdommer Lars E. Andersen, vil ikke ud med, hvad bisidderne kan forvente, når der skal træffes afgørelse om begæringen.

- Det vil jeg ikke sige noget om. I kommissionen har vi været enige om, at bisidderne ikke må vise brevet til deres klienter. Og det er altså en afgørelse, der ligger ud over de normale regler, siger han og tilføjer:

- Men Németh og de andre bisiddere er selvfølgelig i deres gode ret til at indgive en begæring for at få omstøbt vores beslutning, og så vil vi selvfølgelig kigge på det.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Kendt imam beroliger Støjberg: Sådan...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx