15/10-17 16:05

22-årig mand løsladt efter mystisk bådbrand: Vennen er stadig forsvundet22-årig mand løsladt efter mystisk bådbrand: Vennen er stadig forsvundet

En 22-årig bådejer sigtet for brandstiftelse er søndag blevet løsladt efter et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød.

Sag

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Det oplyser mandens forsvarer, Ulrik Sjølin Pedersen.

Mandens båd brød lørdag i brand nord for Frederikssundbroen på Roskilde Fjord. Hans 24-årige kammerat, der var med om bord, er søndag eftermiddag endnu savnet.

»Vi kan ikke sige, om han er i live eller død. Men så længe der er håb, så eftersøger vi ham,« siger den vagthavende hos Nordsjællands Politi.

Bådejeren er trods løsladelsen fortsat sigtet for brandstiftelse, der har udsat andres liv for fare. Subsidiært er manden sigtet for at have sat båden i brand for at få forsikringspenge.

»Jeg er rigtig glad for rettens beslutning. Min klient er udmattet og har ikke sovet i et døgn. Der er tale om en ulykke, og han er selvfølgelig berørt af, at hans ven fortsat er savnet,« siger advokat Ulrik Sjølin Pedersen.

Advokaten kan ikke oplyse nærmere om, hvad der skete om bord på båden, idet der er fremsat et referatforbud af grundlovsforhøret.

Teknikere fra politiets specialafdeling Nationalt Kriminalteknisk Center er søndag i gang med at undersøge båden nærmere.

»Vi er i gang med at undersøge båden for spor - dels for at afdække brandårsagen, og dels for at klarlægge hændelsesforløbet,« siger vagthavende hos Nordsjællands Politi.

Det var lørdag omkring klokken 16.00, at en båd med to personer kom i knibe nord for Frederikssundbroen, da der gik ild i deres båd.

Men det var kun den 22-årige ejer af båden, der fik reddet sig i land.

»Vi har hunde på land for at eftersøge den 24-årige mand. Vi har i øjeblikket helikoptere i luften og så har vi nogle både i vandet. En lokal vandscooterforening har også tilbudt sin hjælp,« sagde den vagthavende hos Nordsjællands Politi søndag formiddag.

Af hensyn til efterforskningen kan politiet ikke oplyse yderligere om sagen.

Eftersøgningen af den savnede 24-årige mand blev lørdag indstillet, efter at Forsvaret og lokalt beredskab i fem timer forgæves havde forsøgt at finde manden.

Den 22-årige, der havde reddet sig selv i land, har tidligere fortalt, at hans kammerat ikke kunne svømme.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Ronaldo lavede utroligt væddemål for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx