Af - 28/09-15 11:39; Opdateret: 28/09-15 11:51

Arla efter forslag om mande-yoghurt: Vi lægger os fladt nedArla efter forslag om mande-yoghurt: Vi lægger os fladt ned

Et Facebook-opslag om en eventuel mande-yoghurt fra Arla har skabt stor debat på de sociale medier. Dansk Kvindesamfund kalder initiativet fordummende og nedgørende.

storybild

Arla fik en del kommentarer efter de søndag delte et billede på facebook med teksten: VI HAR BRUG FOR HJÆLP! Vi er i gang med at undersøge, om der mangler en yoghurt til MÆND i køledisken? (Billede: Arla Facebook)

"VI HAR BRUG FOR HJÆLP! Vi er i gang med at undersøge, om der mangler en yoghurt til MÆND i køledisken?"

I forbindelse med idéudviklingen til en yoghurt for mænd, postede Arla søndag et Facebook opslag, hvor de efterspurgte mænds holdning og ønsker til en mulig mandeyoghurt.

Facebook-opslaget har efterfølgende fået en del kommentarer fra både mænd og kvinder, der finder initiativet kønsdiskriminerende.

Mejerigigant lancerer ny minimælk: Så lidt fedt er der i
Mejerigigant lancerer ny minimælk: Så lidt fedt er der i

Se Facebook-opslaget her

VI HAR BRUG FOR HJÆLP! :) Vi er i gang med at undersøge, om der mangler en yoghurt til MÆND i køledisken? Altså fx noget...

Posted by Arla Danmark on Sunday, September 27, 2015

Arla erkender, at opslaget var dårligt formuleret og undskylder over for dem, der har opfattet opslaget som diskriminerende.

- Jeg tror, at vores Facebook-post er lidt klodset skrevet. Hvis man læser den, som om det er en klodset kønspolitisk post fra vores side, så er det beklageligt. Det har aldrig nogensinde været meningen. Vi lægger os fladt ned, siger kommunikationsdirektør hos Arla, Kasper Ibsen Bech.

Økologiske mælkebønder dropper Arla i stor stil
Økologiske mælkebønder dropper Arla i stor stil

På Dansk Kvindesamfunds Facebookside gør man grin med Arlas yoghurt til mænd, men de tager også opslaget op på et mere alvorligt niveau.

I opslaget kalder de Arlas tiltag for sexisme og mener, at initiativet er fordummende og nedgørende over for mænd.

Se Facebook-opslaget fra Dansk Kvindesamfund herunder.

Vi bringer en advarsel!Drenge og mænd, stop øjeblikkeligt med at spise morgenmaden, hvis det er Arlas yoghurt, der er...

Posted by Dansk Kvindesamfund on Sunday, September 27, 2015

Hos Arla mener man ikke, at der er tale om kønsdiskriminering i forhold til deres eget forslag om at lave en yoghurt med fokus på mandesegmentet.

- Hvis du spørger mig, om det er kønsdiskriminerende at udvikle produkter til forskellige målgrupper - om du er kvinde, mand, barn eller voksen - så siger jeg nej. Men hvis du spørger mig, om Facebook-posten er skrevet klodset, som en kønsdiskriminering, så er det en fejl for vores side, siger kommunikationsdirektøren hos Arla.

Ny mælkekarton skærer 20 procent af CO2-udledningen
Ny mælkekarton skærer 20 procent af CO2-udledningen

Efter opslaget har Arla også været ude og undskylde på deres Facebook.

Vi beklager, at vi fik formuleret det lidt uheldigt, det der med en yoghurt til mænd.... Vi fortjener vist et par...

Posted by Arla Danmark on Monday, September 28, 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx