Af - 25/03-16 11:37

Overraskende? Så mange kvinder vil lide for skønhedenOverraskende? Så mange kvinder vil lide for skønheden

21 procent af de danske kvinder har eller overvejer at få lavet en kosmetisk operation eller få botox, mens det samme kun gør sig gældende for 9 procent af mændene. Det viser en undersøgelse, som YouGov har lavet for Søndagsavisen.

Bildstrecke im Grossformat »
- Den allervigtigste mad for din skønhed og sundhed er grønne grøntsager, forklarer Sally Walker. De indeholder nemlig flere næringsstoffer end noget andet mad. - Spinat, grønkål og rucola er fyldt med alle de gode ting, så leveren kan afgifte. Herudover indeholder de mange c-vitaminer, som er essentielt for en smuk hud, siger hun og fortsætter - Hvis man bare drikker en liter af grønne smoothies hver dag med minimum 300 gram grøntsager, vil man kunne se forskel på huden efter 14 dage. Indmad er rigtig godt, forklarer Sally Walker. - Indmad er en energi-bombe. Det er ret overset nu om dage, fordi mange ikke synes det er lækkert, men det giver masser a- og b-vitamin, siger hun. - Mørkfarvede grøntsager for eksempel bær indeholder mange enzymer og antioxidanter. Og det er med til at undgå ældning af huden, siger skønheds- og sundhedseksperten, og understreger at særligt solbær er gode. Det er vigtigt at få gode fedtstoffer, forklarer Sally Walker. - Fed fisk for eksempel laks indeholde gode fedtsyrer og fiskeolie. Det er godt, så man ikke tørrer ud. Hvis man er tør udvendigt, er det sandsynligvis fordi, at man også er det indvendigt, siger hun og tilføjer, at avocado også er rigtig godt. Oliven er fantastisk for huden, fordi den indeholder meget e-vitamin.. - Spis masser af olivenfrugt eller brug olien. Hvis man er løbet tør for sin yndlingscreme, kan man sagtens bruge olien fra køkkenet til huden, siger Sally Walker. Chiafrø er nummer seks på Sally Walkers liste over super gode fødevarer, som man kan spise for at holde sig skøn og smuk. - Rigtig mange har fået øjnene op for chiafrø. De er gode, fordi der er mange proteiner i dem, og det er vigtigt for at opbygge huden. Herudover skulle der være kalk svarende til flere glas mælk og mere omega-3 end en laksefilet. Krydderurter og i det hele taget krydderier er også med på listen. - Pr gram er krydderier meget koncentrerede på mineraler og vitaminer. Det kan man bruge i maden, men man kan også skylle ansigtet i afkog fra krydderurter, foreslår Sally Walker. Kokos anbefaler Sally Walker også. - Kokos er godt på uden på og indeni kroppen. Man kan for ekselpel bruge kokosolie. Det indeholder mange b-vitaminer som er godt, fordi det hjælper kroppen til at producere kollagen. Mango er en god anti-aging-frugt. - Mango kaldes for kongernes frugt. Den er fyldt med næringsstoffer og vitaminer. Det siges, at der findes 4000 forskellige og næsten alle af dem findes i mangoen, siger Sally Walker. - Æg indeholder alle vitaminer undtagen c-vitamin. Derfor er det en lille sundhedsbombe og rigtig godt for kroppen, siger Sally Walker. Hun forklarer at den er god til at afgifte leveren, og det er vigtigt for en smuk hud. - Hvis leveren ikke kan afgifte ordenligt, ses det i huden med det samme. Æg får leveren til at fungere bedre.

Man behøver ikke lægge sig under kniven, for at blive smuk. Man kan også spise sig til skønhed.

Ifølge Karen Sjørup, kønsforsker på RUC, afspejler tallene, at mændene forsøger at bevare deres ungdom og spændstige krop ved at rende rundt i skoven, mens kvinder bruger penge på cremer og tøj og lægger under for, at det er godt at være karrierekvinde, men det er endnu bedre, hvis man er smuk samtidig.

- Det ville da være rart, hvis vi levede i et samfund, hvor man kunne have et mere naturligt forhold til sin krop. For ens evne til at klare sig på arbejdsmarkedet er forbun­det med en bestemt måde at se ud på. Derfor tror jeg, at det er svært at modstå fristelsen, forklarer hun til Søndagsavisen.

På Aleris-Hamlet Hospitaler optager kvinderne også flest pladser i venteværelset. Flertallet kommer for at få mere fylde i barmen.

Sabina sagde nej til urealistisk kropsideal: Nu er hun succesfuld model
Sabina sagde nej til urealistisk kropsideal: Nu er hun succesfuld model

10 ting du skal spise for at holde dig smuk
10 ting du skal spise for at holde dig smuk


- Det er primært de unge, der får lavet den type opera­tioner. De ser afklædte slanke piger med store bryster, der strutter i medierne. Det er en trend, og de unge vil gerne være som de andre, og det er ikke så tabubelagt at blive opereret,” siger plastikkirurg Bo Jønson.

Karen Sjørup synes, at det er en kedelig trend, at unge kvinder lader sig diktere af et unaturligt billede af kvindekroppen.

- Jeg er hamrende irriteret på reklamer for store bryster. Reklamerne appellerer til en målgruppe, der tænker kortsigtet og er i deres hormoners vold, deres fokus er på den næste kæreste, og hvordan de kan komme til at se bedre ud, men det er jo en stor operation, der griber ind i kroppen for altid, un­derstreger hun.

Der er en årlig stigning på 10 procent i antallet af brystforstørrende operationer. Det anslås, at 4500-5000 kvinder fik en brystforstørrende operation i 2015. I dag puttes der i gennemsnit 370-380 ml i hvert bryst – tidligere var 300 ml.

Galleri: Er Sophie den mest flittige skønhedsdronning i verden?
Galleri: Er Sophie den mest flittige skønhedsdronning i verden?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx