Af - 16/04-15 19:38; Opdateret: 17/04-15 08:17

Matas' konfirmand-billede får kritik: Er det for frækt?Matas' konfirmand-billede får kritik: Er det for frækt?

- Sådan er konfirmationsmoden lige nu, lyder det fra Matas. Se billedet i artiklen.

Bildstrecke im Grossformat »

Se hvordan konfirmationskjolerne har udviklet sig fra 1930 til i dag i galleriet.

Skal unge piger helt ned til 13-14-årsalderen klæde sig udfordrende, når de i år hopper i konfirmationskjolen?

Det signal sender Matas, mener kønsforsker, efter Matas torsdag lagde et billede på sin Instagram-profil med hashtagget konfirmationslook_clubmatas.

- Det er godt nok provokerende, det må jeg sige, det er lidt pornofikseret med lange ben og korte skørter. De fleste forældre vil nok synes, det er meget grænseoverskridende i forhold til deres 13-14-årige, siger kønsforsker ved RUC, Karen Sjørup.

Det er dette billede, som Matas lagde på sin Instagram-profil - og senere slettede igen. Foto: Instagram


Vil give inspiration
Ifølge Matas selv handlede billedet om at give inspiration.

- Vi har lavet inspirationsaktiviteten på Instagram netop nu, fordi vi gerne vil inspirere og give gode råd om konfirmationsforberedelse og looks, siger informationschef Henrik E. Johannsen.

- Kjolen på billedet ligger meget tæt op ad konfirmationsmoden lige nu, og i valg af billede var vi inspireret af brugernes egne uploads og af mode-looks lige nu i eksempelvis modemagasiner.

Efter metroxpress’ henvendelse blev billedet fjernet fra Instagram igen. Om det siger han:

- Efter at have vurderet billedet igen - nu alene med fokus på fremtoning - har vi vurderet, at billedet er upassende at bruge i forhold til aldersgruppen.

Karen Sjørup mener, at forældrene nok vil blive mere forargede end børnene, men ærgrer sig stadig over seksualiseringen af de unge.

- Sådan nogle billeder lagrer sig og gør et indtryk. Det sender et signal om, at man skal være mere fremme i skoene, end man normalt er som 13-årig i forhold til at udstille og seksualisere sig selv, og det er problematisk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx