Af Ritzau - 20/06-17 15:50; Opdateret: 20/06-17 19:18

Millioner på vej til sikring af Anholts truede hovedvejMillioner på vej til sikring af Anholts truede hovedvej

Regeringen sender flere penge til sikring af hovedvej på Anholt, men projektets økonomi er endnu ikke i mål.

storybild

Stormen Urd tog en ordentlig luns af Anholts hovedfærdselsåre, da den hærgede øen i december sidste år. (Billede: Free/Liselotte Arentz Sørensen/arkiv)

Der er godt nyt for beboerne på Kattegatøen Anholt.

Regeringen har besluttet at skyde ekstra to millioner kroner i projektet, der skal redde øens hovedvej mod at blive skyllet i havet.

Det oplyser DR Østjylland.

Dermed vil regeringen i alt give otte millioner kroner til projektet.

Liselotte Arentz Sørensen, formand for Anholt Beboerforening, glæder sig over opbakningen.

- Det er jo helt formidabelt. Det viser, at der er en forståelse for, at vores sag måske ikke helt ligner den kystsikringsdebat, man har andre steder, hvor det er privat ejendom, der er i fare.

- Vores sag handler om noget infrastruktur, som vi ikke kan undvære herovre, siger hun.

Ud over et bidrag fra staten og fra Norddjurs Kommune har beboerforeningen også iværksat en indsamling som et såkaldt crowdfundingprojekt.

Liselotte Arentz Sørensen vurderer, at der mangler cirka fem millioner kroner, før projektet til en anslået pris af 16 millioner kan finansieres.

- Der mangler lidt endnu, men det er rigtig vigtigt, at vi kan byde ind med den million, vi er i gang med at indsamle her på øen.

- Nu er der et stykke arbejde for os herovre omkring at få mobiliseret folk og gøre opmærksom på, at det er rigtig vigtigt, at vi får en håndsrækning til det sidste, siger beboerformanden.

Der er indsamlet cirka 550.000 kroner blandt de 145 fastboende på øen og andre, der har ønsket at bidrage økonomisk til projektet.

Borgmester i Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) fortsætter også bestræbelserne på at indsamle midler til projektet.

- Det flytter sig, og jeg vil arbejde ihærdigt videre sammen med kommunalbestyrelsen og de gode politiske kontakter, vi har, for at vi kommer op i et større beløb, så vi kan komme igennem med det store projekt, siger han til DR Østjylland.

Hovedvejen på Anholt blev delvist ødelagt, da stormen Urd hærgede i december.

Vejen ligger lige ned til havet, og øens borgerforening har i samarbejde med Norddjurs Kommune udarbejdet et forslag til kystsikring.

Projektet indebærer, at der bliver anlagt høfder i vandet ud for Anholt, så bølgerne ikke skyller ind og underminerer den vigtige hovedfærdselsåre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx