05/09-13 07:23; Opdateret: 05/09-13 07:55

Indvandrer-elever klumper sig sammen på gymnasierIndvandrer-elever klumper sig sammen på gymnasier

Der kommer flere tosprogede elever i gymnasierne, og de har en tendens til at søge ind de samme steder.

storybild

Elever med indvandrerbaggrund søger ind de samme steder. Her er det studenter fra Cph West i Ishøj, hvor 30 procent af eleverne har indvandrerbaggrund. (Billede: Polfoto/Arkiv)

En række gymnasier i Aarhus og København har klasser med en stor overvægt af tosprogede elever, skriver Jyllands-Posten.

Udviklingen er et resultat af, at andelen af elever med indvandrerbaggrund i gymnasierne er mere end fordoblet fra 4,4 procent til 9,3 procent over de seneste 10 år. I hovedstaden har hver sjette nye elev udenlandsk baggrund.

Men det er også et resultat af, at mange indvandrerelever søger de samme gymnasier og studieretninger, og at de opsøger hinanden.

- Der er en tendens til, at eleverne søger sammen med andre elever, som ligner dem selv, siger rektor Trine Ladekarl Nellemann fra gymnasiet CPH West, hvor omkring 30 procent af eleverne har indvandrerbaggrund.

- Den tendens er blevet mere synlig i de seneste år i takt med, at vi får stadig flere tosprogede elever. Jeg opfatter det som om, at de tosprogede elever søger tryghed i uddannelsessystemet, tilføjer hun ifølge Jyllands-Posten.

Det er dog ikke nødvendigvis problematisk, at der er gymnasieklasser med mange tosprogede elever, mener både integrationseksperter og rektorerne. Det betyder ikke noget for fagligheden, lyder det.

- Men det er en udfordring, at nogle tosprogede elever melder fra til studieture og teaterudflugter, siger Jens Boe Nielsen, formand for gymnasierektorerne, til Jyllands-Posten.

- Vi er nødt til at være konsekvente og sige, at det er en del at gå i gymnasiet, som er en almendannende uddannelse, tilføjer han.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde indebrændt: Forsøgte desperat...
bt.dk
Politiet rydder Pusher Street - igen
bt.dk
Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
Real Madrid fik sejren foræret:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx