Af Lars Dinesen - 20/01-15 19:48; Opdateret: 20/01-15 19:58

Skole lukket af frygt for sammenstyrtningSkole lukket af frygt for sammenstyrtning

En omfattende renovering har gjort Lergravsparken Skole på Amager så ustabil for vinden, at den nu er lukket.

Lergravsparken Skole på Amager er blevet lukket, og skolens 400 elever nu er blevet flyttet til andre skoler. Det skriver TV2 Lorry.

Årsagen er, at man i forbindelse med en tilbygning har fundet ud af, at skolen er ustabil. Blæser det mere end 12 sekundmeter, er der fare for, at skolen kan brase sammen.

Skolen består af de to bygninger Ø og S - og det er hele bygning S, der er lukket nu, fortæller skoleleder Torben Vorstrup.

- Af sikkerhedsmæssige årsager, har vi valgt at rømme bygningen totalt, for vi vil jo nødig have, at vores børn kommer til skade, siger Torben Vorstrup til TV2 Lorry.

Lergravsparken Skole blev totalrenoveret fra 2009 til 2011. Skolen fik i den forbindelse nyt tag, og renoveringen endte med at koste mere end 100 millioner kroner.

Tavst knivoffer fra Fyn er udenfor livsfare
Tavst knivoffer fra Fyn er udenfor livsfare

Som en del af renoveringen blev der lavet hul i alle de tværgående og bærende vægge, og det er derfor, at bygningen er blevet ustabil.

Lergravsparken Skole skal udvides med en ny tilbygning, og i den forbindelse er det normalt, at man undersøger bygningens stabilitet, inden byggeriet går i gang.

Kort før jul fik man så den dårlige nyhed: Bygningen kan risikere at styrte sammen, hvis det blæser mere end 12 sekundmeter.

Fejlen var aldrig blevet opdaget, hvis ikke skolen skulle have haft den nye tilbygning. Det fortæller Rasmus Lassen, konstitueret byggechef i Byggeri København, som kontrollerer alle de offentlige byggerier i København.

Politi efterlyser traktor-tyve spottet på Google - i 2012
Politi efterlyser traktor-tyve spottet på Google - i 2012

- Det vi gør nu er, at vi sætter turbo på det arbejde, vi skal lave derude under alle omstændigheder, og i den forbindelse, sætter vi nogle stærke betonvægge ind, så vi får løst problemet, siger Rasmus Lassen til TV2 Lorry.

Det forventes at tage fire måneder at bygge de to betonvægge, som skal gøre skolen sikker igen. Den nye tilbygning forventes at stå færdig i 2017.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx