Af Maria Christine Madsen - 05/09-17 07:32

Zirkus Nemo udsat for LIVSFARLIGT hærværkZirkus Nemo udsat for LIVSFARLIGT hærværk

Søren Østergaard er dybt rystet: 'Det er virkelig en uhyggelig oplevelse'

storybild

ARKIVFOTO af Zirkus Nemos telt. (Billede: Jacob Leitisstein)

Hen over sommeren har en farlig tendens bredt sig i hele Danmark: Hjulbolte er blevet løsnet på folks biler, så hjulene risikerede at ryge af, mens man kørte en tur. I weekenden er det nu gået ud over en cirkusvogn fra det populære Zirkus Nemo.

Cirkusvognen holdt parkeret ved transportcentret Stop 39 i Slagelse, da den fik løsnet hjulboltene.

Det fortæller cirkusdirektør Søren Østergaard til Sjællandske.

Heldigvis tjekkede hans vognmand boltene, inden han skulle køre af sted, og opdagede på den måde, hvad der var sket. Den ene hjulbolt var ifølge Søren Østergaard 'løsere end den anden'.

»Jeg er i chok, det er virkelig en ubehagelig og uhyggelig oplevelse,« siger han til Sjællandske.

Cirkusvognen holdt ved transportcenteret i omkring et døgn, fordi Zirkus Nemo over weekenden har været i gang med at flytte til sæsonens sidste forestillinger i Odense.

Sagen om de løse hjulbolte er blevet meldt til politiet, forklarer cirkusdirektøren og skuespilleren, der samtidig advarer andre om at være opmærksomme på tendensen, da den kan være livsfarlig.

Politiet modtog den første anmeldelse om løsnede hjulbolte på biler i marts i år. Den kom fra en mand i Ringsted. Han opdagede, at nogen havde løsnet hjulkapslerne på hans bil i ly af mørket. Senere har det vist sig at være den første af en lang række lignende episoder rundt om i landet.

I juli kom det frem, at politiet indtil videre havde modtaget 636 anmeldelser om løse hjulbolte fra hele landet.

Politiet har tidligere oplyst, at man vil blive sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 252, hvis man løsner hjulboltene på en bil. Det handler om, at man på hensynsløs måde bringer andres liv eller førlighed i fare.

Rigspolitiet oplyser dog, at der ikke nødvendigvis lægger forbrydelser bag alle anmeldelserne. Der kan også være tale om eksempelvis nylige hjulskift som årsag til, at hjulboltene har løsnet sig.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mulig personpåkørsel: Flere toge...
bt.dk
Dansk landsholdsstjerne siger farvel:...
bt.dk
Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Mascha Vang og kæresten er tilbage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx