Af Ritzau - 16/08-16 13:50; Opdateret: 16/08-16 14:19

Det ugentlige asyltal ligger fortsat under 100Det ugentlige asyltal ligger fortsat under 100

Asyltallet runder 4600 efter 32 uger med midlertidig grænsekontrol. Den seneste uge ankom 53 personer.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) barsler med flere stramninger, der skal drosle asyltallet ned. Den seneste uge er der ankommet 53 asylansøgere. Det bringer det samlede asyltal op på 4600 på de 32 uger, grænsekontrollen har været genindført. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Den seneste uge er der registreret 53 asylansøgere. Det viser en opgørelse fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet. Af de 53 asylansøgere er fire fra Syrien.

Det ugentlige asyltal er baseret på registreringer i politiets system, Polsas. Tallene er foreløbige og forbundet med usikkerhed, da der løbende sker efterretninger.

Efter 32 uger med grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse har asyltallet dermed rundet 4600. Til sammenligning ankom der hele sidste år cirka 21.000 asylansøgere.

Selv om asyltallet dermed indtil videre er markant lavere end sidste år, skal det længere ned, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

På Venstres sommergruppemøde i sidste uge meddelte han, at regeringen barsler med initiativer, der skal nedbringe asyltallet yderligere.

- Vi skal have asyltallet længere ned, end der hvor det er nu. Det er også min vurdering, at vi er i stand til at foretage flere opstramninger inden for konventionerne, sagde Løkke i forbindelse med sommergruppemødet.

Løkke ville ikke løfte sløret for, hvilke stramninger regeringen barsler med. Men i slutningen af august fremlægger han 2025-planen, og den vil blandt andet indeholde opstramninger af opholdsvilkårene og flere hjemsendelser.

Siden marts har det ugentlige asyltal ligget stabilt på cirka 50 til 130 - med lidt flere uger under 100 end uger med over 100 asylansøgere. Til sammenligning kom der i årets første uge 642 asylansøgere.

I takt med, at Balkan-ruten blev lukket, og EU og Tyrkiet indgik en aftale om at bremse strømmen af migranter fra Tyrkiet til de græske øer, faldt asyltallet også i Danmark.

Danmark indførte 4. januar midlertidig grænsekontrol. Den er siden blevet forlænget syv gange - og løber indtil videre frem til 12. november.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx