Af - 04/05-16 10:21; Opdateret: 04/05-16 10:53

Qvortrup: Derfor stopper JohanneQvortrup: Derfor stopper Johanne

Det er helt naturligt, at Enhedslisten vælger at skifte politisk ordfører nu, mener metroxpress politiske kommentator, Henrik Qvortrup. Hendes afløser bliver Pernille Skipper.

storybild

(Billede: MX)

Onsdagens store, danske politiske nyhed om at Johanne Schmidt-Nielsen stopper som partiets politiske ordfører er ifølge metroxpress politiske kommentator, Henrik Qvortrup, ganske naturligt.

Her er Johanne Schmidt-Nielsens bedste citater
Her er Johanne Schmidt-Nielsens bedste citater

- På en eller anden måde er det naturligt nok, for sådan som reglerne i Enhedslisten er skruet sammen, vil Johanne Schmidt-Nielsen ikke have mulighed for at stille op ved næste Folketingsvalg. Og hvis de skal vænne vælgerne til en ny frontfigur, der skal markedsføre partiet ved den kommende valgkamp - hvornår den end måtte komme - så er det klart, at det kræver noget tid. Så den vej rundt er det rettidig omhu at få en ny kørt i stilling, fastslår Henrik Qvortrup.

Metroxpress politiske kommentator understreger samtidig, hvor meget Johannes exit betyder for partiet.

- Det er et stort tab for dem, fordi hun på mange måder og i mange år har været synonym med Enhedslisten. Hun har en evne til at formulere sig og placere sig i medierne, som går lige i hjertet på partiets målgruppe, siger Henrik Qvortrup og understreger samtidig, at hun bliver svær at erstatte:

- Jeg tror helt bestemt, at hun vil være svær at erstatte. Hun har ligesom fået sig manifesteret som Enhedslistens ansigt udadtil, og den slags er svære at erstatte. Personer betyder meget i politik, siger Henrik Qvortrup.

Johanne Schmidt-Nielsen stopper som politisk ordfører
Johanne Schmidt-Nielsen stopper som politisk ordfører

Johanne Schmidt-Nielsen: - Jeg ville for alt i verden være eventyrforfatter
Johanne Schmidt-Nielsen: - Jeg ville for alt i verden være eventyrforfatter

Ifølge Ritzau fortsætter Johanne Schmidt-Nielsen i rollen som partiets udlændinge- og integrationsordfører.

Det bliver Pernille, der skal overtage rollen som politisk ordfører og partiets frontfigur. Et ifølge Qvortrup naturligt valg:

- Hun (Pernille Skipper, rd.) har nogle af de samme egenskaber. Hun er ung og hun er kvinde. Så det er jo ikke en gammel sur skolebibliotekar-type, de sætter ind. Men om Pernille Skipper kan det samme som Johanne og udvikle sig til at blive den her folkedarling, som Johanne Schmidt-Nielsen på en eller anden måde er blevet - og det mener jeg ikke noget nedsættende ved - er for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt. Men Pernille Skipper er da den naturlige afløser.

Enhedslisten holder pressemøde klokken 11, oplyser partiet. Både Skipper og Schmidt-Nielsen er med til pressemødet, oplyser partiet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx