Af - 07/01-14 08:48; Opdateret: 07/01-14 11:55

Mai klar til Mars-mission: Der er ingen returbilletMai klar til Mars-mission: Der er ingen returbillet

200.000 har søgt om at at blive en af de personer, der i 2024 skal på bemandet mission til Mars. Nu er feltet nede på 1.058 personer. Danske Mai Kirketerp Madsen Ogasawara er en af dem.

Der er ingen returbillet. Når seks hold på hver fire personer i 2024 og 2026 skal til Mars, er prisen ultimativ:

De kommer til at leve og dø på Mars.

Så mange danskere har søgt om at flytte til Mars
Så mange danskere har søgt om at flytte til Mars

Dette scenarium skræmmer dog ikke Mai Kirketerp Madsen Ogasawara fra Esbjerg.

Den 37-årige geologiinteresserede social- og sundhedsassistent i Esbjerg Kommune er blevet udvalgt blandt 200.000 internationale ansøgere til at være blandt de 1.058 personer, hvoriblandt de kommende marsboere skal udvælges.

Video: Disse fem danskere vil dø på Mars
Video: Disse fem danskere vil dø på Mars

Til Mx.dk fortæller Mai Kirketerp Madsen Ogasawara, at hun var meget overrasket, da hun fik en mail fra Mars One-organisationen om, at hun var gået videre i udvælgelsesprocessen.

- Først så tænkte jeg 'WHAT!', og så skrev jeg på Facebook til to af de andre andre danskere, der også havde ansøgt. De var ikke gået videre. Så vidste jeg, at den var god nok, siger hun.

100.000 er klar til en-vejs tur til Mars
100.000 er klar til en-vejs tur til Mars

Alligevel undrer det stadig Mai Kirketerp Madsen Ogasawara, at hun er gået videre.

- Jeg har kun studeret geologi i to et halv år. Jeg kunne forestille mig, at der var mange andre, der uddannelsesmæssigt var mere velkvalificerede end jeg, siger hun til mx.dk.

Rejs til Mars – og dø der
Rejs til Mars – og dø der

I første omgang skal Mai Kirketerp Madsen Ogasawara nu til et grundigt lægetjek som seneste skal være afleveret til Mars One-organisationen 8. marts. Til april får hun så at vide, om hun er gået videre herfra til det følgende intensive udvælgelsesforløb.

Det hårdeste for den 37-årige esbjergenser bliver dog udsigten til at skulle sige farvel til familie og venner – for evigt.

78.000 vil forlade Jorden for altid og bo på Mars
78.000 vil forlade Jorden for altid og bo på Mars

- Det er selvfølgelig svært. Det er jo en lang proces at blive trænet, og i den lange proces vil man også blive rustet til at skulle sige farvel til familie og venner. Min familie er selvfølgelig kede af det, men kan også godt forstå det. Jeg er en eventyrer, siger Mai Kirketerp Madsen Ogasawara, der ikke har nogen børn, der forpligter hende til at blive på Jorden.

- Jeg vil nok kunne holde kontakten til familien via videoforbindelse efter opsendelsen. Ud over familien vil jeg eksempelvis komme til at savne, at man kan gå udenfor og nyde solen.

Se Mai Kirketerp Madsen Ogasawaras ansøgningsvideo til Mars One her:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx