Af - 02/01-15 09:36

Endelig! Nu bliver det lettere at klare vasketøjetEndelig! Nu bliver det lettere at klare vasketøjet

Køleskabe og vaskemaskiner kan snart tale sammen, og du kan styre hele hjemmet fra mobilen.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/Arkiv)

Har du ringet til dit køleskab eller sms’et med din vaskemaskine i dag? Det er ikke længere kun fjernsyn, musikanlæg og lamper, der kan styres med din mobil.

Samsung er nu klar med en internetforbundet vaskemaskine, der betjenes med en app, så du fra din smartphone kan starte og stoppe vaskeprogrammet og få besked, når vasketøjet er klar. Den nye maskine er kun første skridt fra Samsung, der - ligesom mange andre producenter - er på vej med mange flere intelligente hvidevarer. Det skriver Politiken.

Smarte briller skaber frygt for snyd i danske gymnasier
Smarte briller skaber frygt for snyd i danske gymnasier

Mens Samsung produkter kun kan styres med den nye Smart Home-app, har konkurrenterne Bosch og Siemens lanceret den åbne platform Home Connect, der kan betjene apparater fra flere forskellige producenter, og hos tyske Miele har man netop lanceret radioteknologien Con@ctivity, der får emhætte og kogeplader til at tale sammen og selv styre, hvornår udsugningen skal i gang.

- Vi ser lige nu, at mange leverandører arbejder på hvidevareprodukter, der kan kommunikere indbyrdes, og der er stor interesse for at skabe en komplet løsning, hvor du har alle funktioner samlet i en fælles brugerflade, siger Anders Nebelong, der er salgschef for hvidevarer hos Elgiganten til Politiken.

Genialt: Facebook kan snart advare dig før du poster pinlige billeder
Genialt: Facebook kan snart advare dig før du poster pinlige billeder

I fremtiden vil maskinerne i hjemmet også kunne tale med hinanden og undgå spidsbelastningen af strømforbruget - eksempelvis ved at vaskemaskinen giver grønt lys til tørretumbleren, som derpå går engang. Men maskinerne vil også kunne fjernbetjenes til at vente på billig overskudsstrøm fra elværket og eksempelvis gå i gang midt om natten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx