Af - 07/02-14 12:43

Hver fjerde skole forbyder børn at spise slik og kageHver fjerde skole forbyder børn at spise slik og kage

En ud af fire danske folkeskoler forbyder helt og holdent at spise, medbringe eller købe slik og kager i skoletiden.

storybild

En ud af fire danske folkeskoler forbyder helt og holdent at spise, medbringe eller købe slik og kager i skoletiden. (Billede: Polfoto)

Der var engang, hvor man fik kage, slik eller flødeboller, når en fra klassen havde fødselsdag.

Sådan er det ikke længere. I hvert fald ikke på en lang række danske folkeskoler.

I en rundspørge, som Kristeligt Dagblad har foretaget til skole-ledere over hele landet, svarer cirka hver fjerde af de i alt 433, som har svaret på spørgsmålet om 'sukker i skoletiden', at, det ikke er tilladt at spise, medbringe eller købe slik og kager i skoletiden.

4 falske teorier om mad
4 falske teorier om mad

Samtidig svarer 60 procent af skole-lederne, at de på deres pågældende skole har skriftlige retningslinjer for slik og kager i skoletiden.

Slik byttet ud med leg
En af de danske skoler, som har droppet sukkeret, er Holmeåskolen i Brørup i Sydjylland. Her bliver fødselsdage ikke længere fejret med hjemmebagt kage. Nej, opfindsomhed skal stille børnenes sliksult.

Forskning: For meget slik gør dig dum og glemsom
Forskning: For meget slik gør dig dum og glemsom

- Mængden af sukker var ved at tage overhånd. Med 24 elever i hver klasse vil der være lige så mange dage om året, hvor eleverne får kager og slik i skolen til fødselsdage. Derfor har vi valgt at holde det på et minimum, siger skoleleder Vivian Møberg til Kristeligt Dagblad og understreger, at læreren på fødselsdage i stedet skal sørge for, at en elev kommer i centrum ved at få lov til at vælge en fælles leg.

Sundhedsdirektør: Sukker er verdens farligste drug
Sundhedsdirektør: Sukker er verdens farligste drug

Dog understreger skolelederen på Holmeåskolen, at der er håndfuld dage om året, hvor børnene får lov til at slå sig løs. For eksempel ved årets skolefest, og når der skal klippes julepynt op til juleferien. Men selvom børnene for lov til at forkæle den søde tand ved særlige lejligheder, mener Vivian Møberg ikke, at det er noget, som børnene ønsker sig i hverdagene.

- Jeg oplever ikke, at det er noget, eleverne går og savner. Det er bestemt ikke noget, vi har mærket stor modstand imod, siger hun.


Har dine børn i børnehaven eller skolen også særlige regler for sukker, slik og kage? Vi vil meget gerne høre om det. Skriv på mail eller SMS 1204(koster alm. sms-takst) skriv mx efterfulgt af besked

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Palle tvunget til at aflyse: Boksere...
bt.dk
Telia-boss begræder kundeflugt: 'Det...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx