Af - 02/10-14 09:13; Opdateret: 02/10-14 10:42

- Man skal ikke kasseres, bare fordi man ser anderledes ud- Man skal ikke kasseres, bare fordi man ser anderledes ud

Den danske kat Monty har på kort tid fået et hav af følgere på Facebook.

Bildstrecke im Grossformat »

Husker du Grumpy Cat, der er kendt for sit evigt skeptiske udtryk?

Afstemning
Har Monty det, der skal til for at blive internet-kendt?

I Rødovre bor der en helt særlig kat, der har potentiale til at gøre den kunsten efter og få international katte-kendis-status på nettet. Facebook-gruppen dedikeret til Monty har på kort tid fået over 17.000 fans - og det skyldes især hans specielle udseende.

- Monty har en kromosomfejl, der blandt andet gør, at han er født uden en næsebro, fortæller Michael Bjørn Nielsen, der sammen med kæresten Mikala Fuglesang bor i en lejlighed med i alt tre katte.

Værsgo! En god start på ugen til alle jer, der elsker kattevideoer
Værsgo! En god start på ugen til alle jer, der elsker kattevideoer

Han nusser Monty, der komplet afslappet ligger i hans skød. Parret faldt pladask for Monty, da de så billeder af ham på et dyreinternats hjemmeside - og han skulle bare med hjem.

- Man skal ikke kasseres, bare fordi man ser anderledes ud. Alle er lige meget værd - og det er det budskab, vi gerne vil dele igennem Monty, siger Mikala.

På grund af nogle helbreds-udfordringer overvejede parret at give Monty ro i en plejefamilie uden andre katte. De delte derfor et opslag om Monty på Facebook, som hurtigt fik mange, mange delinger - og i kommentarfeltet efterlyste mange flere billeder og ønsket om en hel side om den charmerende kat.

Nu er det her: 'Hamsterhjulet' til katte
Nu er det her: 'Hamsterhjulet' til katte

Nu har parret derfor skabt siden - og merchandise med en tegneserie-udgave af Monty. Håbet er, at de derigennem kan tjene nok til at dække dyrlægeregninger - og samtidig give en pæn donation til Kattens Værn, som er det internat, Monty er adopteret fra.

Se Monty lege i videoen herunder.

Kigger man på Monty, er det tydeligt, at han ikke er en almindelig kat. Han får sommetider nyse-anfald på grund af sin manglende næsebro. Han har også problemer med blæren, skæv ryg og som Mikala beskriver det ‘en mærkelig hale’. Men på trods af det er han en velfungerende kat, siger hans ejere.

- Vi er meget bevidste om, at man ikke skal holde dyr i live for enhver pris. Men som man kan se, så kan Monty sagtens fungere normalt og har masser af livskvalitet, siger Mikala, mens Monty adræt sætter efter muse-legetøj på stuegulvet.

DAGENS BEDSTE FOTO: Hundekærlighed går verden rundt
DAGENS BEDSTE FOTO: Hundekærlighed går verden rundt

Parrets tre katte har alle særlige behov. Den ene har haft en svær start på livet i et hjem med dårlige forhold - og er derfor sky og bange for nye, ukendte ting. En anden mangler et ben efter en ulykke - men leger og løber alligevel lystigt tværs over stuegulvet. Og så er der Monty.

Mikala har arbejdet som frivillig i et dyreinternat og kan på ingen måde skjule sin kærlighed til dyr og beskyttertrang.

- Der er jo nok et redder-gen i mig. Det kommer også af, at jeg har en bror, der er udviklingshæmmet, og jeg har aldrig villet finde mig i, at nogen skulle være ond overfor ham, fortæller hun.

Med Montys Facebook-side vil Michael og Mikala vise, at man kan få en enorm glæde ud af dyreinternat-katte, der ikke er de første til at få nye hjem.

- Det er som om, at folk lader sig rive med af kattes udseende - og glemmer kattes personlighed, når de skal vælge en kat. Den der er smukkest, er ikke nødvendigvis sødest, siger Mikala.

- Og den, der sidder i hjørnet og virker nervøs kan faktisk vise sig at være den kat, der passer allerbedst til en, siger hun.

Følg Monty på Facebook her.

Få flere nyheder om dyrevelfærd på vores nye side Respekt for dyr:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bil er kørt i vandet - kvindelig...
bt.dk
Morgan Freeman i knæ: Mit liv kan...
bt.dk
Historisk astronaut er død
bt.dk
Astrups Lørdagsbrok: Stop det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx