Af - 02/01-14 14:11; Opdateret: 02/01-14 14:28

Kendt læge må gå fra Novo NordiskKendt læge må gå fra Novo Nordisk

En dom inden jul for at have begået videnskabelig uredelighed får nu konsekvenser for læge og brevkasseredaktør, Bente Klarlund

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Den fra medierne kendte, professor og klummeskribent, Bente Klarlund Pedersen, trække sig nu fra den prestigefulde Novo Nordisk Fondens Natur- og Lægevidenskabelige Komite.

Klarlunds afgang sker efter, at Udvalgene vedr. Videnskabelig Uredelighed (UVVU) midt i december 2013 dømte, at den kendte professor har begået videnskabelig uredelighed.

Professoren er tidligere blevet bedt om at trække sig som redaktør og et advisory board fra to internationale videnskabelige tidskrifter 'Journal of Physiology' og 'Experimental Physiology'. Dommen får nu yderligere konsekvenser.

Bente Klarlund Pedersen, der siger til Medwatch, at hun trækker sig frivilligt fra Novo Nordisk Fonden på grund af dommen for uredelighed er chef for 50 ansatte på Rigshospitalet, afventer nu på besked fra Rigshospitalets ledelse, som i disse dage vurderer om den hårde kritik af hendes videnskabelige arbejde, på om dommen også skal have konsekvenser for hendes arbejde her. Det samme gør man på Københavns Universitet, som også har den højprofilerede forsker på lønningslisten.

Professor trækker minister i retten
Professor trækker minister i retten

På Dagbladet Politiken, hvor Bente Klarlund fungerer som brevkasseredaktør, siger chefredaktør, Bo Lidegaard, at kendelsen mod Bente Klarlund ingen konsekvenser får.

- Udvalgets afgørelse ændrer ikke det billede, og vores tillid til Bente Klarlund er uforandret, både når det gælder hendes faglige komptencer og hendes personlige integritet, siger Bo Lidegaard.

Bente Klarlund har selv kaldt UVVU's afgørelse forkert.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx