Af - 14/08-15 06:25

Lækket rapport: 9.000 danskere vil årligt miste dagpengeneLækket rapport: 9.000 danskere vil årligt miste dagpengene

En lækket rapport rummer skøn fra eksperter over, hvor mange der står til at ryge ud af dagpengesystemet hvert år.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Omkring 9.000 danskere vil fremover årligt miste dagpengene, hvis man beholder det nuværende system. Det fremgår af den lækkede rapport om dagpengemodellen, skriver Avisen.dk.

Eksperter har for kommissionen vedrørende dagpenge regnet sig frem til, at omkring 9.000 ledige fremover årligt vil miste deres dagpenge, hvis man beholder det nuværende system. Det er et betydeligt lavere tal end de omkring 17.000 om året, som er niveauet nu.

Det fremgår af den fra kommissionen lækkede rapport: 'Dagpengemodellen - Teknisk analyserapport.'¨

A-kasser slår alarm: Nyuddannede snydes for dagpenge
A-kasser slår alarm: Nyuddannede snydes for dagpenge

SF kan slet ikke leve med, at så mange mennesker fremover bliver 'dagpengeløse'. Det siger partiets ordfører for arbejdsmarkedet, Karsten Hønge.

- Vi vil ikke acceptere, at 9.000 mennesker hvert år mister deres dagpenge. Det er alt for mange, siger Karsten Hønge til Avisen.dk.

Det nuværende system for dagpenge blev vedtaget af de borgerlige partier plus Radikale i 2010. Dengang regnede VK-regeringen med, at 2.000 til 4.000 ville miste deres dagpenge hvert år.

Løkke ventes at levere på dagpenge, grænser og reformer
Løkke ventes at levere på dagpenge, grænser og reformer

Den lækkede rapport er nærmest ”bekendelses-litteratur.” Det mener Verner Sand Kirk, som er direktør for a-kassernes brancheorganisation, AK-Samvirke.

- Nu indrømmer Finansministeriets folk åbenbart, at de tog voldsomt fejl, da de i 2010 forudsagde, at 2.000 til 4.000 ville falde ud af dagpengesystemet, siger Verner Sand Kirk til Avisen.dk.

DF: Stop for penge til pjækkere
DF: Stop for penge til pjækkere

Socialdemokraterne vil afvente den endelige rapport fra kommissionen.

For Konservative er antallet af ’dagpengeløse’ ikke afgørende. Det oplyser partiets ordfører for arbejdsmarkedet, Rasmus Jarlov, til Avisen.dk.

LÆS OGSÅ: Østergaards dagpengekurs er upopulær hos R-kandidater

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx