Af Julie Bülow - 11/01-18 12:57

122.000 danske børn har et alkoholproblem: Tilbud er bare ikke til at få øje på122.000 danske børn har et alkoholproblem: Tilbud er bare ikke til at få øje på

Ny hårrejsende kampagne

Hope Kampagne

I Danmark lever 122.000 børn i familier med alkoholmisbrug, og selv om der aldrig har været så mange tilbud til børnene, så er der få der bruger dem. Det forsøger en ny hårrejsende kampagne at lave om på.

I en rundkreds står mutte og anonyme børneansigter og ser på hinanden. “Jeg har et alkoholproblem,” siger en efterfulgt af en anden. De anonyme børn er ansigterne på en ny kampagne, der skal skabe fokus på, at omkring 122.000 børn i Danmark lider under deres forældres alkoholmisbrug.

»Der har aldrig været så mange tilbud til børn i familier med alkoholmisbrug, som der er i dag. Desværre bliver de ikke brugt. For de er simpelthen ikke til at få øje på. Den her kampagne handler om at gøre de mange gode tilbud synlige,« siger Peter Konow som er direktør i Alkohol og Samfund, som står bag den nye kampagne.

Der er fra børne- og socialministeriet afsat 264 millioner kroner til terapitilbud, der skal hjælpe netop de her børn, forklarer direktøren. Håbet er, at kampagnen når ud til ikke kun de berørte børn og forældre, men i særdeleshed også til de voksne, der har med børn at gøre, og som kan tage første skridt mod at hjælpe et barn.

Og det er nødvendigt, siger forsker, projektdirektør og bestyrrelsesformand i Alkohol & Samfund.

»Vi ved at børn som døjer med at deres forældre drikker for meget, de lukker sig om sig selv og har en følelse af skyld og skam. Det giver ar på sjælen. Børn og unge må ikke gå og tage ansvar og bekymre sig om deres forældre,«.

FAKTA:

Mor og far kommer IKKE i problemer, når et barn søger hjælp og vejledning.

Hope.dk samler alle de tilbud der er til børn i familier med alkoholmisbrug. Og der er aldrig mere end 14 dages ventetid på at tale med nogen.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Haas-chef om Magnussen: 'Kevin er et...
bt.dk
Tjener tilbød Jes Dorph en fadøl: Jeg...
bt.dk
Se billedet: Politiet fremviser stor...
bt.dk
Politiet efterlyser: Har du set Henrik?
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx