Af Ritzau - 08/11-16 14:02

DF står fast - tror ikke på blå aftale om topskat efter nytårDF står fast - tror ikke på blå aftale om topskat efter nytår

DF køber ikke LA's krav om lavere topskat efter deadline til nytår, siger DF's formand Kristian Thulesen Dahl.

storybild

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, venter ikke, at de borgerlige partier kan enes om at sænke topskatten for alle, som Liberal Alliance kræver, hvis de forhandler videre efter nytår. (Billede: Free/Colourbox)

Regeringen får ikke sænket topskatten i en 2025-aftale, hvis de borgerlige partier forhandler videre efter nytår.

Det fastslår Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har udskudt 2025-planen for at få finansloven på plads.

Først bagefter forhandler blå blok planen. Liberal Alliance kræver topskatten ned inden nytår, ellers vælter de regeringen.

- Den politiske holdning, vi har til tingene, er jo den samme, uanset om vi er før eller efter 31. december. Jeg er blevet spurgt om det, Anders Samuelsen har sagt om fem procent topskattelettelser, siger DF's leder.

- Han har sagt, at han har en deadline inden jul eller nytår, siger Kristian Thulesen Dahl.

Spørgsmål: - Så Anders Samuelsen må så at sige kravle ned fra træet, hvis der skal laves en aftale?

- Hvis nogen render rundt og tror, at hvis vi bare kommer frem til 1. januar, så går DF med til topskattelettelser på fem procent hele vejen op, så må de tro om igen, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han regner ikke med, at partierne kan lave store aftaler inden jul med lavere topskat, senere pensionsalder eller ændring af SU, som indgår i regeringens 2025-plan.

- Det jeg håber, vi kan nå inden jul, er en finanslov, spørgsmålet om energiafgifter og boligbeskatning. Det er jo nogle meget store klumper, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Rigtig mange danskere søger tryghed og viden om, hvad er beskatningen af boligen fremover? Skal man købe? Skal man sælge? Skal man bygge nyt? Der afventer man jo, at politikerne kommer ud med nogle klare svar.

Han afviste fredag, at han kan udløse et valg ved at stå lige så stejlt som Anders Samuelsen.

- Vi går jo ikke i folketingssalen med et mistillidsvotum og vælter regeringen. Det er jo ikke os, der fremprovokerer et valg, sagde Kristian Thulesen Dahl.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx