Af Jeppe Pedersen - 28/10-17 15:04

Farlige sms'er sendt til flere tusinde danskere: Sådan skal du reagereFarlige sms'er sendt til flere tusinde danskere: Sådan skal du reagere

Svindlere forsøger at franarre danskere penge ved at sende mystiske sms'er.

storybild

Arkivfoto (Billede: JUSTIN SULLIVAN)

Metroxpress beskrev i går, hvordan flere tusinde danskere havde modtaget sms'er om, at de have kryptovalutaen bitcoins til gode. Det eneste, de skulle gøre, var blot at trykke på et link for at få fat i dem.

Nu kan metroxpress fortælle, at der er nye svindel-sms'er i omløb. Denne gang under dække af, at de er fra enten LottoDanmark eller Shoopadoo.com.

Bitcoin-sms'en var under dække af at komme fra hjemmesiden finans.dk. Det var finans.dk ude at dementere torsdag.

'Vi er i dagens løb blevet kontaktet af en del mennesker, der har modtaget den pågældende sms. Men den er som sagt ikke fra os og må betegnes som spam eller en form for svindel.

Vi beklager, hvis vores navn er blevet misbrugt.

Med venlig hilsen,Christian VenderbyDigital Nyhedschef, Finans'

Metroxpress har talt med pressemedarbejder hos Danske Spil, der bringer Lotto, Anders Kristensen, der oplyser, at de er bekendt med sms'erne.

Svindel-sms'en fra LottoDanmark kan ses herunder.

»Det eneste, vi kan gøre, er at opfordre til, at man ikke følger vejledningerne på disse sms'er,« siger Anders Kristensen og oplyser, at de har fået flere henvendelser fra kunder om svindlen.

Metroxpress har samtidig kontaktet Shoopadoo.dk, der en hjemmside, der sælger ringetoner og spil til mobilen. De henviser til, at skrive en mail til deres support, men vi har endnu ikke modtaget et svar.

Sms'en kan ses herunder:

Kommer du til at besvare sms'en fra Shoopadoo.com med et 'YES', råder Søren Christensen, der er partner og teleekspert i inMobile, dig til at kontakt til firmaet, da du ifølge købeloven har 14 dages fortrydelsesret. Men det virker ikke altid.

»I sjældne tilfælde kan du i din bekræftelse af sms'en fraskrive dig din fortrydelsesret. I dette tilfælde, hvor Shoopadoo selv skriver, at du ved et 'YES' fraskriver dig retten, kan det ske, at du ikke få pengene igen, og så er der ikke meget at gøre,« siger han.

Med hensyn til sms'en fra 'LottoDanmark' er du ikke helt på spanden, hvis du klikker på linket. Men så skal du ikke foretage dig mere, fortæller Søren Christensen.

»De vil helt sikkert forsøge at få dig til at skrive dine dankortoplysninger eller nem-ID. Det gør de i dække af, at du enten har penge til gode i form af bitcoins eller som en Lotto-gevinst,« siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Udenrigsministeriet advarer danskere...
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx