Af - 11/09-13 06:00

Thorning sidder fast i hængedyndetThorning sidder fast i hængedyndet

Thornings Socialdemokrater har ikke ramt de 20 procent i halvandet år. DF står til over 20 procent for tredje måling i træk.

storybild

Socialdemokraterne er ved at slå rødder på et historisk lavt vælgerniveau. Thorning forsøgte på partiets sommrgruppemøde den 21. august - flankeret af politisk ordfører Magnus Heunicke (th) og gruppeformand Henrik Dam Kristensen (tv) - at tale partiet op af hændedyndet. Indtil videre uden held. (Billede: Polfoto/Polfoto / arkiv)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) socialdemokrater har slået rødder på et historisk lavt niveau i vælgermålingerne. Beskedne 16,8 procent af vælgerne ville sætte deres kryds ved Thorning og co., hvis der var valg i dag. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Man skal tilbage til marts 2012 for at finde en YouGov-måling, hvor S stod til over 20 procent, helt præcis 20,7 procent. Omvendt har DF's formkurve været jævnt opadgående i samme periode med en opbakning på 13,4 procent i marts 2012 til nu 20,7 procent.

LÆS OGSÅ: DF bryder magisk grænse

Det er tredje måling i træk, DF står til over 20 procent, og det udfordrer Socialdemokraternes identitet som arbejderparti, siger valgforsker Rune Stubager. Han bemærker, at i Norge måtte Stoltenbergs Arbeiderpartiet mandag aflevere magten til de borgerlige, men det skete med en opbakning til Arbeiderpartiet på 30,9 procent.

LÆS OGSÅ: Et stærkt SF vil forpurre Lars Løkkes planer

- Hvis de her målinger forsætter, og S får under 20 procent ved næste valg, er det en helt anden opgave S står over for i Danmark end Arbeiderpartiet i Norge. Socialdemokraterne vil skulle bygge partiet op påny, og det bliver næppe med Thorning som formand, siger Stubager.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Brand i ejendom i København: Bygning...
bt.dk
Otte år gammel artikel kommer...
bt.dk
Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx