Af - 11/09-13 06:00

Thorning sidder fast i hængedyndetThorning sidder fast i hængedyndet

Thornings Socialdemokrater har ikke ramt de 20 procent i halvandet år. DF står til over 20 procent for tredje måling i træk.

storybild

Socialdemokraterne er ved at slå rødder på et historisk lavt vælgerniveau. Thorning forsøgte på partiets sommrgruppemøde den 21. august - flankeret af politisk ordfører Magnus Heunicke (th) og gruppeformand Henrik Dam Kristensen (tv) - at tale partiet op af hændedyndet. Indtil videre uden held. (Billede: Polfoto/Polfoto / arkiv)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) socialdemokrater har slået rødder på et historisk lavt niveau i vælgermålingerne. Beskedne 16,8 procent af vælgerne ville sætte deres kryds ved Thorning og co., hvis der var valg i dag. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Man skal tilbage til marts 2012 for at finde en YouGov-måling, hvor S stod til over 20 procent, helt præcis 20,7 procent. Omvendt har DF's formkurve været jævnt opadgående i samme periode med en opbakning på 13,4 procent i marts 2012 til nu 20,7 procent.

LÆS OGSÅ: DF bryder magisk grænse

Det er tredje måling i træk, DF står til over 20 procent, og det udfordrer Socialdemokraternes identitet som arbejderparti, siger valgforsker Rune Stubager. Han bemærker, at i Norge måtte Stoltenbergs Arbeiderpartiet mandag aflevere magten til de borgerlige, men det skete med en opbakning til Arbeiderpartiet på 30,9 procent.

LÆS OGSÅ: Et stærkt SF vil forpurre Lars Løkkes planer

- Hvis de her målinger forsætter, og S får under 20 procent ved næste valg, er det en helt anden opgave S står over for i Danmark end Arbeiderpartiet i Norge. Socialdemokraterne vil skulle bygge partiet op påny, og det bliver næppe med Thorning som formand, siger Stubager.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx